Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie,
Cieszę się, że kolejny raz mam przyjemność oraz możliwość testowania nowych funkcjonalności Allegro, a tym razem również dzielenia się uwagami na forum.
Od kilku lat prowadzę projekt o nazwie "Allegro - dark" https://userstyles.org/styles/121309/allegro-dark ale niestety w ostatnim roku prace nad tym projektem są bardzo utrudnione ze względu na obfuskację klas poprzez skrypt znajdujący się w Webpacku Allegro. Klasy na stronie zmieniają się praktycznie codziennie, więc aktualizacje bym musiał prowadzić 24/7... Pytałem kilka pracowników Allegro, czy byłaby możliwość zachowania normalnych nazw klas na stronie, ale niestety brak odpowiedzi w tej kwestii.
Coraz więcej ludzi korzysta z ciemnych motywów i pojawiło się też "prefers-color-scheme" media query. Google, Microsoft i poszczególne serwisy już używają tą funkcję. Może czas na Allegro? 😊
Na telefonie owszem może by się ta forma sprawdziła. Ale na komputerze / notebooku chyba nie każdemu by to odpowiadało, ale sam pomysł ciekawy.
to byłoby rewelacyjne rozwiązanie, gdyby było allegro dark. Mam okulary, ale po x godzinach z białym ekranem i tak bolą oczy i głowa.
Jako kupujący na Allegro głównie korzystam z komputera. Z aplikacji mobilnej szczerze skorzystałem tylko kilka razy. Raz dla monet, a innymi razy żeby coś po prostu sprawdzić.
Jeśli chodzi o prefers-color-scheme to rozpoznaje ono ustawienia systemu. Jeśli w systemie masz ustawiony jasny motyw, to nie będzie wyświetlać Ci ciemnych wersji stron internetowych. Poza tym można też na samej stronie internetowej dodać opcje wyboru schematu kolorów, więc nie widzę problemu.
Nie do końca się z tym zgadzam. Ponieważ, mam zaznaczoną opcję trybu ciemnego (android) i nie działa to w przypadku Allegro.
@zbyn10 z jakiej wersji aplikacji korzystasz?
@_HolaOla_ 6.14.0
@zbyn10 w tej chwili ciemny motyw jest dostępny wyłącznie w aplikacji iOS, ale pracujemy nad dodaniem tej funkcji również w aplikacji na Android.
Mam pytanie jak wyłączyć ten ciemny motyw
Nieaktualne
Jak dla mnie eleganckie! Właśnie zassałem, czekałem aż dodadzą tą opcję w przeglądarce a tu proszę, natknąłem się na ten wątek. Dzięki, super projekt! 🙂
@Damis93 Po co czekać na ciemny motyw w przeglądarce, skoro jest to😏
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/darkreader/
https://chrome.google.com/webstore/detail/dark-reader/eimadpbcbfnmbkopoojfekhnkhdbieeh
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere właśnie po to abyś nie musiał nic ściągać + aby wyglądało to bardzo dobrze, a nie tylko "działało" :))))))
@lookso Rozumiem zatem, że np. blokery reklam (również dostępne w formie rozszerzeń) też Cię parzą?😏
@Knowhere Proszę cię... przeczytaj wątek raz jeszcze od początku ze zrozumieniem 😉
@lookso Wybacz, z reguły nie czytam od początku wątków, które ktoś odkopuje po 10 miesiącach od ostatniego posta (tym bardziej, gdy strona ustawia się na pierwszym nieprzeczytanym poście).
Heh a to dobra wtyczka akurat, nie słyszałem o tym, dzięki za polecenie. 😉 👌
@Damis93 Nie ma za co:)
Do niedawna Dark Reader wyglądał dobrze, ale po kolejnych debilnych zmianach interfejsu widzę szkaradane białe krechy i nadal białe tła w oknach finalizacji transakcji, ma ktoś pomysł co z tym zrobić w ustawieniach rozszerzenia? Bo nie mogę np ustawić optymalnych kolorów (włączyłem filtr+, ale pojawiła się okrutny ciemny granat zamiast ciemnej szarości)
Super dzięki. Tego właśnie szukałem.