Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zwracam się z zapytaniem jak zgłosić nieuczciwego sprzedawcę.
Został mi dostarczony uszkodzony towar , po czym podczas próby zwrotu zostało mi zarzucone że sama go uszkodziłam .Następnie zaproponowano zwrot należności jak za towar używany.
@dirka9 Otwórz spór na Allegro; https://allegro.pl/dyskusje/nowa a jeśli to zakup na Allegro Lokalnie, tu; https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
W sporze zgłoś problem ponownie i po 24 godzinach poproś tam o wsparcie pracownika Allegro, który dobrze zna zasady reklamacji, więc Ci pomoże. W Dyskusji nie pisz o ZWROCIE, tylko o REKLAMACJI z powodu wad.
Bardzo dziękuję za pomoc
Tak też zrobię
Pozatym jestem skłonna stwierdzić, że nadesłany towart był też z takiej reklamacji
@dirka9
Został mi dostarczony uszkodzony towar
Jeżeli otrzymałaś uszkodzony towar - powinnaś złożyć reklamację. Prawdopodobnie jednak wypełniając formularz zwrotu (zgłaszając zamiar odesłania rzeczy) zamiast wybrać "reklamację" - wybrałaś "odstąpienie" co zostało potraktowane przez System (i przez Sprzedawcę, który w takim przypadku otrzymuje oświadczenie o odstąpieniu od Umowy z Art.27) jako tzw. konsumenckie odstąpienie z Art.27 UoPK. Przy braku reklamacji, odstąpieniu z Art.27 i odesłaniu towaru uszkodzonego - Sprzedawca ma prawo potrącić kwotę wynikającą ze zmniejszenia wartości rzeczy zwracanej.
Ojej! Znowu utrudnienia dla kupującego, bo on może nie wie, że odstąpił od umowy bez podania przyczyny, a teraz sprzedawca ma prawo potrącać nawet wtedy, gdy sam wysłał wadliwy produkt po innych reklamacjach. W Dyskusji wszystko zostanie skorygowane i sprawa się wyjaśni z korzyścią dla kupującego, najprawdopodobniej.
To, że kupujacy albo sprzedający nie znają prawa to wcale nie znaczy, że prawo nie działa. W takiej sytuacji jeśli @dirka9 faktycznie odstąpiła od umowy bez podania przyczyny, to sprzedawca (nawet jak sam wysłał jej uszkodzoną rzecz) ma w ręku atut w postaci Art.27 UoPK
Jeśli jest złośliwy, a nie wiadomo, to może z niego skorzystać i powstaje spore utrudnienie dla klienta