Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam przedmiot przez Allegro Lokalnie, którego nigdy nie otrzymałam, a sprzedający powiedział, bym złożyła wniosek o zwrot do POK, bo to wina jego dostawcy, że się z czegoś nie wywiązał (od zakupu do złożenia wniosku do POK minęło parę tygodni). Tydzień temu dostałam od POK odpowiedź, że mój wniosek czeka na rozpatrzenie, ale na tym stanęło i nie dostałam żadnych dalszych informacji co do wniosku, jego przyjęcia czy odrzucenia.
Co mam zrobić? Dalej czekać? Z kim się kontaktować?
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@Client:99049024 no to sie ubawiłem. Wybacz nie Twoją sytuacja lecz tym ze to SPRZEDAJĄCY prosi aby kupujący złożył wniosek do POK . NIe jestem pewien czy sprzedający wie jakie to może mieć dla niego konsekwencje.
A tak na powaznie. Skoro nie otrzymałaś zakupionego towaru to raczej sprzedajacy powinien Ci zwrócic wpłate. Sugeruje zaczać od rozpoczęcia dyskusji ze sprzedającym i tam domagania sie zwrotu . Tam powinien także pomóc Ci pracownik allegro
Dopiero kiedy dyskusja nie pomoże i sprzedajacy nie bedzie chcial zwrócić wpłaty wówczasz możesz liczyć na POK.
To się cieszę, że Ci poprawiłam humor. Jak najbardziej domagałam się zapłaty od sprzedającego, w pewnym momencie nawet poprosił o numer konta do przelewu, ale przelew nie dochodził i po kolejnych wiadomościach w końcu napisał, żebym się domagała kasy od Allegro. Z tego, co widzę, jest zablokowany, także sam na siebie to ściągnął, ale cóż, to już jego problem. Mnie interesuje tylko zwrot kasy, ale widzę, że według moderacji muszę na niego po prostu poczekać.
@Client:99049024 Wnioski są rozpatrywane średnio w 7 dni, więc faktycznie za długo czekasz. Kontaktować się możesz odpowiadając na otrzymane od Allegro powiadomienie lub pisząc tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=6464910c-6c94-4a98-8205-c92e3ce82158&subjectId=460985e0-b...
@Client:99049024 Zgodnie z regulaminem Programu Ochrony Kupujących wniosek możę być rozpatrywany do 30 dni roboczych, więc na ten moment poproszę Cię abyś poczekała cierpliwie na odpowiedź od nas w tej sprawie.