Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam zapisane dane z poprzedniego zakupu, jednak częściej zamawiam w inny sposób. Czy jest możliwość, żeby ustawić domyślnie określony paczkomat i metodę płatności?
@pawelek567 Paczkomat jest sugerowany najbliższy miejsca zamieszkania, płatność także, jaka ostatnia, chyba że zmienisz., albo przypiszesz kartę.
@pawelek567 Paczkomat masz ustawiony domyślnie według poprzedniego zakupu, jeżeli potrzebujesz inny, przy adresie paczkomatu kliknij ZMIEŃ. Metodę płatności wybierasz w każdym zakupie odrębnie, a swój bank możesz każdorazowo w razie konieczności zmienić, klikając ZMIEŃ przy ramce z nazwą banku.
Dzięki, zdaje sobie z tego sprawę, ale nie o to mi chodzi. Moje pytanie było takie, czy mogę 'na sztywno' ustawić domyślne metody płatności i paczkomat, niezależnie w jaki sposób odbywał się poprzedni zakup.
@pawelek567 Przy każdym następnym zakupie będą takie dane jak w poprzednim(ostatnim). Ja osobiście wolę się temu przyjrzeć dla pewności, cuda się zdarzają.
Mam co do tego inne spostrzeżenia. Zawsze płacę tak samo, wysyłka też zawsze na ten sam adres. Ale od kiedy pojawiło się Allegro Pay - co jakiś czas przełącza mi płatność z karty na to... Wg mnie jest to bardzo niefajna praktyka, gdyż wskazuje na nieuczciwe promowanie tej formy płatności. Jeżeli nic się w tym zakresie nie zmieni i jeszcze raz mi portal podpowie tą formę płatności to pozostanie jej dezaktywacja.
Tak samo jak można zapisać adres powinna być możliwość ustawienia domyślnych wartości dla takich zakupów.
Mam dokładnie tak samo. Allegro sugeruje czy chcesz czy nie PŁATNOŚĆ PAY. Wiele razy kupiłem coś na szybko i orientowałem sie dopiero po wiadomości w skrzynce email. to chory układ. zanim się zorientowałem musiałem spłacić i kilka zł więcej bez potrzeby. Takich powiedzmy omyłek jest tysiące. Allegro BARDZO NIE WPORZĄDKU.
Jest dokładnie tak jak piszą przedmówcy. Aplikacja sama zmienia firmę płatności na Allegro PayU. Fakt odbywa się to bez kosztów i w razie pomyłki spłacam od razu, ale wkurza mnie samoczynna zmiana. Jak nie chce to nie. Też uważam to za nachalne narzucanie formy płatności.
Nie mam allegro pay, ale zawsze ustawia się mi automatycznie blik z kodem, czy da się to zmienić? Kupowałem przed tym za pomocą przelewu a domyślnie się nie ustawił...
@Client:57042963 Możesz to zmienić przy kolejnym zakupie, wybierając inną formę płatności.
To nie rozwiązuje problemu. Cały czas mam proponowane Allegro Pay
Bo teraz tak jest z tym Allegro Pay.😁