anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jakie są możliwości zwrotu środków od Sprzedającego na Allegro

MAMY ROZWIĄZANIE!
k_888
#8 Zapaleniec#

Witam. W ramach reklamacji sprzedający napisał "że zwróci mi środki za przedmiot"          Zakup zrealizowany przez Allegro.pl  i opłacony był BLIKIEM.   Mam kilka pytań:
-czy muszę podawać sprzedawcy nr konta -tzn gdzie trafią te pieniążki za zwrot ?  Jak to bezpiecznie powinno przebiegać?  Czy powinienem doprecyzować ze sprzedawcą w jaki sposób ma mi zwrócić te pieniążki ?
- ile mogę czekać z wystawieniem oceny sprzedającej firmie ?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5
pecela
#17 Koryfeusz#

Zazwyczaj sprzedawca zwraca środki w ten sam sposób, w jaki kupujący płacił za towar. Jeżeli chcesz otrzymać zwrot w inny sposób, to musisz to uzasadnić ze sprzedawcą. 

A podawanie nr konta jest w pełni bezpieczne. Nie jest to żadna dana osobowa.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@k_888 pierw to złóż reklamację, i nie rozpędzaj się ze zwrotem bo od 1 stycznia 2023 r. to sprzedawca decyduje przy pierwszej reklamacji czy wymieni czy naprawi 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@k_888 Nie musisz podawać jak zakup na zwykłym Allegro, jak sprzedający rozpatrzył reklamacje i uznał że zwraca śrdoki powinien to zrobić niezwłocznie. nie wystawiaj oceny do czasu zwrotu.

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@k_888 Cześć, jeśli sprzedający zrobi zwrot przez Allegro pieniądze wrócą na ten sam rachunek, z którego opłaciłeś za zakup. Jeśli chcesz, żeby pieniądze zostały przelane na inne konto, możesz podać nr konta sprzedawcy. 

Na wystawienie komentarza masz 90 dni od zakupu. 

Nicol
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
k_888
#8 Zapaleniec#

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi ! Pieniądze z zakupu opłaconego BLIKIEm trafiają na konto z którego opłaciliśmy rachunek ,nie trzeba wysyłać sprzedawcy numerów konta.   Dopiero potem pozytywny komentarz dla Sprzedawcy  🙂

oznacz moderatorów