anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jestem ciekaw dlaczego temat, który założyłem, został usunięty bez powodu?

Knowhere
#21 Demiurg#

A konkretnie chodzi mi o ten https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kup...
W poniedziałek - przeglądając album z grafikami które  wrzuciłem na AL - zauważyłem, że ta wrzucona do ww. tematu, nie jest już powiązana z żadnym postem. Temat wyparował w tajemniczych okolicznościach (czyt. został zarchiwizowany), choć było w nim kilka postów (czego nie widać w google cache). Co było w nim nieregulaminowego, niepoprawnego lub nieprawilnego? Zresztą to nie pierwszy temat i nie jedyne posty, jakie zniknęły z AL (często w nocy). Widocznie też trzeba zacząć archiwizować (na własną rękę, w odpowiednich do tego usługach) kontrowersyjne wątki na AL na wypadek, gdyby zniknęły.

@msniezek @_HolaOla_ @cloudcloud @nat_not ktoś coś?😏

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

konto zamknięte
Nie dotyczy

@Knowhere, zapewne temat został uznany za reklamę. Allegro na głównej zawsze reklamuje jakiś bank, aktualnie jest reklama karty kredytowej Santandera, a ty wrzuciłeś ponikąd konkurencję 🙂

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@konto zamknięte Reklamy? Jakie reklamy?😁

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@Knowhere, 😁 same etykiety mówią wszystko, też bym to usunęła na ich miejscu 😏

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@konto zamknięte Etykiety były po to, żeby łatwiej było znaleźć, a temat po to, żeby użytkownicy tychże kart wiedzieli, co ich czeka (a nie w celu reklamy).

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@Knowhere, ok, ale nawet przy założeniu, że wrzuciłeś to w dobrej wierze, to nikt, a w szczególności portal o takim zasięgu jak Allegro, nie pozwoli na reklamę czegokolwiek za darmo. Za coś takiego trzeba zapłacić naprawdę duuuużą kasę. A druga sprawa, to wyobraź sobie cz działoby się na Gadane, gdyby inni poszli twoim śladem. Zalew reklam większy niż w przerwie reklamowej Tańca z Gwiazdami😁

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@Knowhere, no i jeszcze trzecia sprawa. Allegro współpracuje z bankami, które udzielają szybkich kredytów na zakupy na Allegro. 😁 Więc sam widzisz, usunięcie twojego wpisu miało sens🙂

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

"@_HolaOla_ @cloudcloud @nat_not ktoś coś?😏"
Czy przeglądacie tematy, które wyświetlają się Wam tylko na pierwszej stronie najnowszych?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Knowhere Perfekcyjną odpowiedź i właściwe uzasadnienie przedstawiła Ci już dokładnie @konto zamknięte. Z uwagi na globalną awarię Google link jest niedostępny, ale potwierdzam, że Twój wpis uznaliśmy za reklamę. Od siebie dodam jeszcze, że nie nikt z zespołu Allegro nie usuwa tutaj postów pod osłoną nocy, więc Twoja spiskowa teoria nie jest prawdą. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@_HolaOla_

1. To nie jest żadna "globalna awaria google", tylko po prostu strona zniknęła z ich cache'a (taka ciekawostka - kopii stron nie trzymają w nim wiecznie).
2. Jaką znowu reklamę?🙄 To była tylko i wyłącznie przestroga dla tych, którzy używają tych kart, że jeśli przegapią termin, to będą bulić 120 zł rocznie praktycznie tylko za to, żeby sobie czasem zapłacić tym kawałkiem plastiku w sklepie stacjonarnym. Gdzie tam zauważyliście reklamę czegokolwiek? Za przeproszeniem - teoria naciągnięta jak baranie jaja😏
3. A skoro już jesteśmy przy teoriach (nawet spiskowych, jak się okazuje) - ani to teoria, ani spiskowa. Mało to już tematów wieczorem jeszcze było, a rano już nie było? Więc kiedy zniknęły? No raczej nie inaczej, jak w nocy😉
Przykład pierwszy z brzegu https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/piiip-i-wa%C5%BCno%C5%9B%C4%87-og%C5%82os... amba fatima, był i nima😁

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Knowhere 

1. Dzięki za tę ciekawostkę, ale nie zmienia ona faktu, że wczoraj przez kilka godzin wiele narzędzi Google było niedostępnych

2. Takiej informacji w tym wątku nie było, a że nie znamy Twoich intencji, myśli i zamiarów, tak jak już pisałam, wpis uznaliśmy za reklamę. 

3. Musisz mi wybaczyć, ale nie będę wchodziła w szczegóły, aby wyjaśnić Ci kiedy i jak pracujemy. Mogę Cię jednak zapewnić, że ten wątek nie zniknął w nocy. Doskonale znasz zasady, jakie tutaj panują, a rolą nas moderatorów jest dbanie o ich przestrzeganie. Nie akceptujemy tutaj obraźliwych komentarzy, wzajemnych ataków personalnych czy innego rodzaju negatywnych emocji. Dla przypomnienia polecam ten tekst, szczególnie punkt 6. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@_HolaOla_

1. Tak czy owak nie ma to nic wspólnego z wyszukiwarką jako taką.
2. Przecież w temacie wątku było napisane w czym rzecz + grafika z info za co będzie się płacić. Dodatkowo w kolejnych postach byłą dyskusja i dalsze rozważania na ten temat. Chyba ktoś, kto to usunął, nawet nie raczył doczytać o co chodziło.
Reklama to by była wtedy, gdybym wkleił link referencyjny (afiliacyjny).
3. Rozumiem, że tę uwagę o obraźliwych komentarzach kierujesz nie tylko do mnie? Bo to nie ja tam używałem epitetów wobec pewnej osoby, tylko ta osoba wobec mnie. Ja odpowiadałem raczej na chłodno, nie używając w prawie każdym poście "pieszczotliwych komplementów" pod jej adresem.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Knowhere Absolutnie nie, ta uwaga nie była skierowana wyłącznie do Ciebie, odniosłam się do całego tego wątku. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:79179573
#16 Inspirator#

@Knowhere

Twój reklamowy "felieton" spadł z rowerka, a wraz z nim zniknęły wpunkty? Szkoda.

Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@Client:79179573 Nie, widziałem w powiadomieniach, że ktoś coś mi odpisał i nie wiem co.

oznacz moderatorów