anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jestem ciekaw dlaczego temat, który założyłem, został usunięty bez powodu?

Knowhere
#21 Demiurg#

A konkretnie chodzi mi o ten https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kup...
W poniedziałek - przeglądając album z grafikami które  wrzuciłem na AL - zauważyłem, że ta wrzucona do ww. tematu, nie jest już powiązana z żadnym postem. Temat wyparował w tajemniczych okolicznościach (czyt. został zarchiwizowany), choć było w nim kilka postów (czego nie widać w google cache). Co było w nim nieregulaminowego, niepoprawnego lub nieprawilnego? Zresztą to nie pierwszy temat i nie jedyne posty, jakie zniknęły z AL (często w nocy). Widocznie też trzeba zacząć archiwizować (na własną rękę, w odpowiednich do tego usługach) kontrowersyjne wątki na AL na wypadek, gdyby zniknęły.

@msniezek @_HolaOla_ @cloudcloud @nat_not ktoś coś?😏

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

konto zamknięte
Nie dotyczy

@Knowhere, zapewne temat został uznany za reklamę. Allegro na głównej zawsze reklamuje jakiś bank, aktualnie jest reklama karty kredytowej Santandera, a ty wrzuciłeś ponikąd konkurencję 🙂

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@konto zamknięte Reklamy? Jakie reklamy?😁

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@Knowhere, 😁 same etykiety mówią wszystko, też bym to usunęła na ich miejscu 😏

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@konto zamknięte Etykiety były po to, żeby łatwiej było znaleźć, a temat po to, żeby użytkownicy tychże kart wiedzieli, co ich czeka (a nie w celu reklamy).

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@Knowhere, ok, ale nawet przy założeniu, że wrzuciłeś to w dobrej wierze, to nikt, a w szczególności portal o takim zasięgu jak Allegro, nie pozwoli na reklamę czegokolwiek za darmo. Za coś takiego trzeba zapłacić naprawdę duuuużą kasę. A druga sprawa, to wyobraź sobie cz działoby się na Gadane, gdyby inni poszli twoim śladem. Zalew reklam większy niż w przerwie reklamowej Tańca z Gwiazdami😁

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@Knowhere, no i jeszcze trzecia sprawa. Allegro współpracuje z bankami, które udzielają szybkich kredytów na zakupy na Allegro. 😁 Więc sam widzisz, usunięcie twojego wpisu miało sens🙂

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

"@_HolaOla_ @cloudcloud @nat_not ktoś coś?😏"
Czy przeglądacie tematy, które wyświetlają się Wam tylko na pierwszej stronie najnowszych?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Knowhere Perfekcyjną odpowiedź i właściwe uzasadnienie przedstawiła Ci już dokładnie @konto zamknięte. Z uwagi na globalną awarię Google link jest niedostępny, ale potwierdzam, że Twój wpis uznaliśmy za reklamę. Od siebie dodam jeszcze, że nie nikt z zespołu Allegro nie usuwa tutaj postów pod osłoną nocy, więc Twoja spiskowa teoria nie jest prawdą. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@_HolaOla_

1. To nie jest żadna "globalna awaria google", tylko po prostu strona zniknęła z ich cache'a (taka ciekawostka - kopii stron nie trzymają w nim wiecznie).
2. Jaką znowu reklamę?🙄 To była tylko i wyłącznie przestroga dla tych, którzy używają tych kart, że jeśli przegapią termin, to będą bulić 120 zł rocznie praktycznie tylko za to, żeby sobie czasem zapłacić tym kawałkiem plastiku w sklepie stacjonarnym. Gdzie tam zauważyliście reklamę czegokolwiek? Za przeproszeniem - teoria naciągnięta jak baranie jaja😏
3. A skoro już jesteśmy przy teoriach (nawet spiskowych, jak się okazuje) - ani to teoria, ani spiskowa. Mało to już tematów wieczorem jeszcze było, a rano już nie było? Więc kiedy zniknęły? No raczej nie inaczej, jak w nocy😉
Przykład pierwszy z brzegu https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/piiip-i-wa%C5%BCno%C5%9B%C4%87-og%C5%82os... amba fatima, był i nima😁

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Knowhere 

1. Dzięki za tę ciekawostkę, ale nie zmienia ona faktu, że wczoraj przez kilka godzin wiele narzędzi Google było niedostępnych

2. Takiej informacji w tym wątku nie było, a że nie znamy Twoich intencji, myśli i zamiarów, tak jak już pisałam, wpis uznaliśmy za reklamę. 

3. Musisz mi wybaczyć, ale nie będę wchodziła w szczegóły, aby wyjaśnić Ci kiedy i jak pracujemy. Mogę Cię jednak zapewnić, że ten wątek nie zniknął w nocy. Doskonale znasz zasady, jakie tutaj panują, a rolą nas moderatorów jest dbanie o ich przestrzeganie. Nie akceptujemy tutaj obraźliwych komentarzy, wzajemnych ataków personalnych czy innego rodzaju negatywnych emocji. Dla przypomnienia polecam ten tekst, szczególnie punkt 6. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@_HolaOla_

1. Tak czy owak nie ma to nic wspólnego z wyszukiwarką jako taką.
2. Przecież w temacie wątku było napisane w czym rzecz + grafika z info za co będzie się płacić. Dodatkowo w kolejnych postach byłą dyskusja i dalsze rozważania na ten temat. Chyba ktoś, kto to usunął, nawet nie raczył doczytać o co chodziło.
Reklama to by była wtedy, gdybym wkleił link referencyjny (afiliacyjny).
3. Rozumiem, że tę uwagę o obraźliwych komentarzach kierujesz nie tylko do mnie? Bo to nie ja tam używałem epitetów wobec pewnej osoby, tylko ta osoba wobec mnie. Ja odpowiadałem raczej na chłodno, nie używając w prawie każdym poście "pieszczotliwych komplementów" pod jej adresem.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Knowhere Absolutnie nie, ta uwaga nie była skierowana wyłącznie do Ciebie, odniosłam się do całego tego wątku. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Client:79179573
#16 Inspirator#

@Knowhere

Twój reklamowy "felieton" spadł z rowerka, a wraz z nim zniknęły wpunkty? Szkoda.

Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@Client:79179573 Nie, widziałem w powiadomieniach, że ktoś coś mi odpisał i nie wiem co.

oznacz moderatorów