anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jestem klientem Allegro. Nie mogę znaleźć, a więc i wybrać paczkomatu nr WKO01N Aleja Krakowska 81A

MAMY ROZWIĄZANIE!
spinn82
#7 Wielbiciel#

Jak w temacie.
Wybrałem produkt, kliknąłem kup, przechodzę do wybrania metody dostawy, klikam paczkomaty inpost i nie ma do wyboru paczkomatu nr WKO01N, Aleja Krakowska 81A, Wólka Kosowska, Na stacji paliw Circle K.
Paczkomat istnieje zarówno na mapie, jak i w rzeczywistości, bo tankuję na tej stacji, stąd wiem.

Nie wiem gdzie to zgłosić, nie mogę znaleźć żadnego nr tel, więc zgłaszam tutaj i proszę o zaktualizowanie mapy paczkomatów.

oznacz moderatorów
33 ODPOWIEDZI 33
zynio11
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów
yomyael
#7 Wielbiciel#

Mam podobny problem. Od kilku tygodni nie można na allegro wybrać paczkomatu SBE01M. Paczkomat działa, ludzie z niego korzystają. Na stronie inpostu paczkomat jest normalnie dostępny. Zdarzyło się nawet, że paczka która miała być dostarczona do tego paczkoamtu, została bez mojej wiedzy skierowana przez allegro do innego paczkomatu. O co tu chodzi?

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@yomyael wyjaśnimy tę sytuację i wrócę do Ciebie z informacjami, gdy tylko dostanę szczegóły dotyczące tej maszyny. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@yomyael zgodnie z obietnicą, wracam z potwierdzoną informacją od Inpostu, że aktualnie przy maszynie trwają prace serwisowe, dlatego nie jest dostępna na naszej mapce. Co prawda na stronie internetowej Inpostu urządzenie wciąż ma status "dostępny", ale status jest już zmieniony, więc niebawem powinien się zaktualizować. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
yomyael
#7 Wielbiciel#

Niezbyt to wiarygodne. Ciekawe co to za prace serwisowe, które od kilku tygodni uniemożliwiają korzystanie z paczkomatu tylko użytkownikom allegro? Z wielu innych serwisów i bezpośrednio z paczkomatu oraz z aplikacji inpost można normalnie korzystać. A system allegro sam mi wymyślił jakiś inny paczkomat, z którego nigdy nie korzystałem, o którego istnieniu nie wiedziałem (dopóki moja paczka nie trafiła tam skierowana przez a. bez mojej wiedzy), który nawet nie jest najbliżej dotychczas używanego. Być może allegro ma za dużo użytkowników, bo od jakiegoś czasu stara  się utrudniać zakupy zarówno kupującym, jak i sprzedającym.

oznacz moderatorów
yomyael
#7 Wielbiciel#

Skontaktowałem się z inpostem. Inpost twierdzi (po dwukrotnym sprawdzeniu), że paczkomat jest normalnie czynny i dostępny. Nie ma w inpoście żadnej informacji o o jakichkolwiek problemach z działaniem, czy pracach serwisowych związanych z tym paczkomatem. Wg. inpostu problem leży wyłącznie po stronie allegro. Skąd się wzięła ta rzekomo potwierdzona informacja?

oznacz moderatorów
InPost
Ekspert InPost

Dzień dobry, 

wskazana maszyna Paczkomat® SBE01M dnia 05.05.2023 r. została wyłączona z naszej sieci ze względu na prowadzone prace serwisowe. Paczkomat został dzisiaj ponownie włączony do naszej sieci tuż po zakończeniu prac serwisowych. 

Prawdopodobnie to było przyczyną niewidoczności maszyny jako możliwego wyboru punktu nadania bądź odbioru przesyłki. 

W imieniu firmy przepraszamy za niedogodności. 

oznacz moderatorów
fantek20
#2 Obserwator#

Dzień dobry, Czy trwają jakieś prace serwisowe w paczkomacie ZAW01M, nie można go wybrać?

oznacz moderatorów
InPost
Ekspert InPost

Dzień dobry,

w ostatnich dniach Paczkomat® ZAW01M nie był dostępny, natomiast aktualnie jest już w pełni sprawny i powinien być widoczny w systemie Allegro.

Prosimy o ponowną próbę wybrania go jako urządzenia odbiorczego.

W imieniu firmy przepraszamy za powstałe niedogodności. 

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@yomyael po stronie Allegro ten paczkomat jest już również dostępny do wyboru. 

Zrzut ekranu 2023-05-8 o 11.27.26.png

Zrzut ekranu 2023-05-8 o 11.45.04.png

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
szmelc666
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry. a czy wiadomo coś z paczkomatem KOS03N. Koszalin, krakusa i wandy 34. podobny problem, paczkomaty czynny, na allegro go nie ma. a tak naprawdę to jedyny paczkomaty w ścisłym centrum miasta 😕

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@szmelc666 Możesz przesłać zrzuty ekranu, na których będzie widoczne, że nie możesz wybrać tego paczkomatu przy składaniu zamówienia?

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
juras256
#7 Wielbiciel#

Temat odgrzewany ponownie.

Paczkomat ZHO01M, 96-321 Żelechów, ul. Chełmońskiego b/n przy myjni.

Czynny od dawna, po przebazowaniu kilka lat temu w tej samej lokalizacji.

A na Allegro zapomniany zupełnie!. Proszę o komentarz...

oznacz moderatorów
InPost
Ekspert InPost

Dzień dobry, 

przy wskazanym punkcie Paczkomat® ZHO01M odnotowaliśmy prace serwisowe, które spowodowały brak widoczności maszyny jako możliwego punktu odbioru. Odpowiedni dział pracuję nad jak najszybszym wyeliminowaniem niedogodności.

Obecnie sugerujemy o wybranie innego pobliskiego punktu odbioru. Najbliższy punkt to Paczkomat® ZWL01M - Osiedlowa 1, 96-321 Żabia Wola. 

W imieniu firmy przepraszamy za niedogodności. 

oznacz moderatorów