anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Karty zagraniczne już nie działają

Client:57639428
#7 Wielbiciel#

Od 2-3 tygodni już żadna z moich kart zagranicznych (wszystkie z USA) nie działa - czy to przez Apple Pay, czy to przez tradycyjną płatność kartą na stronie Allegro. Za każdym razem pojawia się błąd typu „przekroczony limit na karcie" mimo tego, że robię zakupy o wartości np. 50zł. Z innymi sklepami internetowymi polskimi nie mam tych problemów. Próby płatności w aplikacji jak i w przeglądarce kończą się tym samem błędem. 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:57639428 W pierwszej kolejności wyjaśnij tę sprawę z bankiem. Jeśli nie potwierdzi problemów po swojej stronie, daj znać. 

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Client:57639428
#7 Wielbiciel#

Niestety żaden z moich banków nie ma co wyjaśnić - żadna transakcja zrobiona na stronie Allegro (poprzez Apple Pay jak i przez płatność kartą) nie trafia do nich. Każda jest odrzucona ze strony Allegro, ponieważ moje banki nie mają żadnych dowodów, że jakakolwiek ze spróbowanych transakcji dotarła do ich systemów.

Kolejne dwa tygodnie i nadal problem ten sam. Wspominam, że cały czas płatność kartą jak i przez Apple Pay dla mnie działa normalnie w sklepach stacjonarnych oraz online (ostatnio na stronach m.in. PKP, Media Expert, Philips Polska). Tylko na Allegro się pojawia brak możliwości płatności tymi kartami.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:57639428 Skonsultuję to z zespołem, który zajmuje się tym obszarem. Wrócę do Ciebie z odpowiedzią, jak tylko czegoś się dowiem. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:57639428 Przykro mi, ale nie jesteśmy w stanie tutaj pomóc. Sprawę może wyjaśnić tylko Twój bank. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów