anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kiedy weryfikują się wnioski z programu Gwarancja najniższej ceny

Client:100195166
#1 Nowicjusz#

Dzień Dobry!

Mam pytanie dotyczące programu "Gwarancja najniższej ceny". Kupiłem na Allegro produkt za 409 zł który miał oznaczenie "Gwarancja najniższej ceny". Później zauważyłem, że taki sam produkt na Am__zonPL kosztuje 250 zł. Zgłosiłem tańszą ofertę, ale po kilkach dniach na Am__zonPL dostawa tego produktu zmieniła się drastycznie z kilku dniu do kilku miesięcy. Później za jakiś czas znowu dostawa na Am__zonPL zmieniła się na 7 dni. Teraz w ogóle produkt na Am__zonPL kosztuje 350 zł i dostawa 8 stycznia. Allegro będzie weryfikować moje zgłoszenie dopiero w następnym miesiącu. Stąd moje pytanie: Czy mogę dowiedzieć się, według jakich zasad weryfikowane są zgłoszenia? Jak Allegro sprawdza dostępność towaru oraz jego cenę, jeśli zgłoszenie będzie rozpatrywane np. za miesiąc, a cena i czas dostawy mogą ulec znacznym zmianom? I czy można to zweryfikować wcześniej? Bo nawet teraz mogę kupić to taniej i zwrócić ten produkt zakupiony na Allegro. I jeszcze jedna kwestia. Na Allegro sprzedawca zrobił błąd w opisie produktu, ale np. kod producenta na Allegro i na Am__zonPL jest taki sam.

Z góry dziękuję za odpowiedź! 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:100195166 wnioski sprawdzamy maksymalnie w ciągu 30 dni od zakończenia akcji, decyzję otrzymasz w wiadomości mailowej na adres przypisany do konta Allegro. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Tak, ja to wiem. Tylko chciałbym się dowiedzieć, jak takie oferty się sprawdzają. Gdzie można poczytać o algorytmie porównania ofert. Bo kiedy ja zgłosiłem ofertę, to cena i termin dostawy były inne niż teraz. A co dopiero za miesiąc. 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:100195166 konsultuje te kwestie. Gdy tylko ustalę szczegóły, wrócę z informacją. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Dziękuję!

oznacz moderatorów