anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ewidencja zakówpów w kosztach księgowyc

Maroma_Computers
#1 Nowicjusz#

Witam wszystkich,

Od jakiegoś czasu w księgowości mam nie lada problemy. Księgowa nie może zmatchować wyciągów bankowych z zakupami na allegro. Często jest tak, że w koszuku mam zamówienia od kilku sprzedawców. Finalizując zamowienie płacę kwotę do wszystkich zakupów. U mnie w firmie jest takich zakupów kilka dziennie. Niestety księgowa dostaje FV od dostawców, ale nie może połaczyć tych FV z płatnościami. 

Np - cały koszyk mam na kwotę 2000zł od 3 dostawców. Dostaję w związku z tym 3 inne FV. Ale tego samego dnia robię zakupy jeszcze dwa razy na kwotę 3000zł od 5 kolejnych dostawców. Wtedy w banku mam trzy przelewy na łączną kwotę 5000zł,   a FV od 8 firm. Można by robić przelewy raz dzinnie, co załatwiłoby sprawę, ale niestety dostawcy wystawiają FV z różnymi datami i poraz kolejny cięzko jest do tego dojść.

Czy ma ktoś wiedzę czy są jakieś zestawienia w allegro które rozwiążą mój problem z księgowaniem kosztów zakupu?

Z góry dzięki za rzetelną i rzeczową odpowiedź.

Pozdrawiam!

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

RED
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Maroma_Computers. W zakładce Dane konta możesz zlecić wygenerowanie raportu, w którym znajdzie się historia Twoich zakupów na Allegro wraz z datą zakupu, ceną, liczbą sztuk, numerem oferty, itd.

W tym artykule znajdziesz szczegółową instrukcję jak pobrać taki raport. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów