anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kompletny bałagan w grach komputerowych PC po zmianach kategorii

kovek
#9 Pomysłodawca#

Co wyście drogie Allegro zrobili z kategorią gier PC wczoraj? WSZYSTKIE moje zapisane wyszukiwania poszły się... bo rozdzieliliście jedną kategorię na dwie i domyślnie wszystko, co miałem zapisane, teraz jest jako "produkt cyfrowy". Czy ja teraz ręcznie muszę na nowo ustawiać kilkadziesiąt wyszukiwań? Pominę, że teraz wiele produktów, które są fizyczne widnieją w kategorii "Wydania cyfrowe". Domyśliłem się po tym jak dzisiaj zamiast kilkuset nowych ofert w mailu, dostałem ich zaledwie 40.

Czy to już jest ostateczny kształt tej kategorii czy będziecie jeszcze coś naprawiać?

Poniżej przykład moich wyszukiwań. Bez mojej jakiejkolwiek ingerencji do wszystkich została dodana podkategoria "wydania cyfrowe".

2025-05-30 11_21_07.png

Na allegrolokalnie też jest bałagan w kategoriach

2025-05-30 11_23_03.png

edit: przypadkowo wybrałem zły dział, jeśli to przeszkadza proszę przenieść tam gdzie trzeba, bo głównie chodzi o kupujących, nie sprzedających

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@kovek Po zmianach konieczne jest zapisanie wyszukiwań na nowo. 

Wprowadzanie zmian w kategoriach to proces, dlatego nie mogę zapewnić, że nic już nie będzie edytowane i nie będziesz musiał autializować w przyszłości ustawień.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kovek
#9 Pomysłodawca#

@nat_notczyli to okres przejściowy czy już skończyliście pracę nad tą kategorią? Oprócz tego dodam, że w archiwum allegro również nie ma tych kategorii.

oznacz moderatorów

kovek
#9 Pomysłodawca#

A to powtórzenie "gry" to specjalnie, czy tak ma być? 🙂 Bo wygląda to źle

2025-05-30 18_10_47.png

Inna sprawa, to sprawdziłem niektórych sprzedawców grami i wielu z nich mają teraz setki produktów w nieprawidłowych kategoriach jako cyfrowe, a nie pudełkowe.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@kovek wynika to z drzewa kategorii. Gry komputerowe PC są pod ogólną kategorią gry. Co do poprawności kategorii, będzie to poprawiane. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów