Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dokładnie w połowie marca pojawiła się na wielu portalach informacja, że allegro uruchomi konto rodzinne z końcem kwietnia. Jest już połowa maja widzę nigdzie takiej opcji. Gdzie tą opcję znaleźć? Jeśli oczywiście została wprowadzona. Ewentualnie kiedy będzie.
Pozdrawiam
Jak coś takiego wprowadzą to powiadomią wszystkich użytkowników meilowo .
Domyślam się. Ale mogłem takiego maila przegapić. Liczyłem raczej na informację czy ktoś wie kiedy ta opcja będzie.
@rafal_bajak nie rozumiem do czego by to mialo służyc. Przecież teraz jeśli potrzebuje cos żona czy dzieci i tak mogą z mojego konta kupić
Chyba tylko to trudniejszego podzialu majątku przy rozwodzie już to widze : teraz są kłótnie o dzieci i psa a będa jeszcze o konto allegro hihi 🙂
@rafal_bajak https://spidersweb.pl/2021/03/allegro-grupa-rodzinna.html
Grupa rodzinna ma pojawić się na Allegro od 26 kwietnia. Pozwoli ona na łączenie kont w rzeczone grupy. Będzie można łączyć zarówno już istniejące konta na Allegro, jak i zakładać nowe specjalnie z myślą o wspomnianej funkcji. Po co właściwie mielibyśmy to robić? Allegro ma o tym powiedzieć w nieodległej przyszłości – na dziś zapowiada pierwsze z udogodnień.
Będzie to opcja poproś o zakup. Członkowie grupy będą mogli jednym kliknięciem poprosić jej właściciela grupy o zakup. Jeśli zamówienie zostanie przez niego zaakceptowane, wówczas wybrany przez członka rodziny produkt zostanie opłacony, a przesyłka dotrze na jego adres. Będzie można też robić zakupy ze wspólnego konta. Choć każdy z rodziny zobaczy tylko swoje transakcje, pomijając te, które zlecone były przez opcję poproś o zakup.
Chyba tego nie wprowadzili bo by była informacja 😞
@kostas11 a ja nadal nie wiem czemu mialoby to slużyc
@_Likos_ Pewnie sami przeanalizowali i dali sobie spokój .Wiele by to nie zmieniło może tylko że któryś z członków rodziny by coś kupował bez wiedzy innych ,naruszyłby regulamin a właściciel został by zablokowany.
@mwmonety Mam nadzieję, że nie. Zresztą post nat_not poniżej wskazuje na to, że nadal nad tym pracują.
Z tego jak ja rozumiałem opis funkcjonalności, to ktoś z rodziny (w każdym razie z powiązanego konta) mógłby wrzucić konkretnej osobie coś do koszyka. Ale to właściciel konta musi złożyć zamówienie. Nie ma tu więc mowy o kupowaniu czegoś bez wiedzy właściciela.
@rafal_bajak Nie zrezygnowaliśmy z tego pomysłu, jednak udostępnienie Grup Rodzinnych przesunęło się w czasie. O wdrożeniu poinformujemy Was, jak zawsze, z wyprzedzeniam. W tej chwili nie możemy jeszcze wskazać nowego terminu.
Szkoda, funkcja zapowiadała się całkiem ciekawie. Pozostaje czekać.
Dziękuję za informacje.
Napiszcie też w tym wątku, jakby serwer "odbierający" zgubił mail po kilkunastu próbach dostarczenia (Interia/WP(o2)/Onet).
Widziałem też ta informację w mailu od Allegro. Ale tym razem uwierzę jak zobaczę 😉
@krdro @rafal_bajak Potwierdzam, wprowadzenie grup rodzinnych już w przyszłym miesiącu. Informowaliśmy o tym w poście.
No i mamy 15 lipca, jak ustawić swoją rodzinę na Allegro żeby to konto zadziałało?
@JakubAnderwald, wejdź w zakładkę Moje konto i kliknij przycisk ZAPROŚ przy białym pasku z napisem Allegro Family. Zobaczysz ten komunikat:
Klikając w UTWÓRZ ALLEGRO FAMILY podajesz dane osób, które chcesz zaprosić do Allegro Family. Jeśli nie mają one kont na Allegro, dostaną od nas link do rejestracji. Do rodziny możesz zaprosić maksymalnie 9 osób.
Nie widzę paska "Allegro Family". Może jakieś brak jakiegoś ustawienia przeglądarki (chrome)?
OK, pojawiło się :-).