anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kradzież konta

smoothaz
#2 Obserwator#

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Dzień dobry,
Chciałbym zgłosić kradzież konta na Allegro. Wczoraj otrzymałem informację o zmianie adresu mail i numeru telefonu na moim koncie Allegro, mimo że nie dokonywałem żadnych zmian. Użyto w tym celu adresu  sunsaudie@gmail.com, który do mnie nie należy. Zauważyłem tą wiadomość dopiero wieczorem.
Niestety od wczoraj zacząłem otrzymywać wiadomość od różnych kupujących (użytkowników Allegro) z pytaniami o oferty, których nigdy nie wystawiałem na Allegro (nigdy nic nie wystawiałem na Allegro). Obawiam się, że ktoś może wykorzystywać moje konto do oszukania ludzi.
Prosiłem już Allegro o zablokowanie konta ale wiadomości od kupujących nadal do mnie przychodzą. Proszę o pomoc żeby nikt nie został oszukany przez osobę, która wykradła moje konto.
Proszę również o wskazówkę czy powinienem sam zgłosić to zdarzenie na policję. 
Z góry dziękuję i pozdrawiam

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Dzień dobry @smoothaz! Dziękuję za wiadomość. Twoje konto zostało już zablokowane i zabezpieczone, a oferty usunięte.   

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

smoothaz
#2 Obserwator#

Mam też kolejne pytania od sprzedawców (jakby ktoś na moje dane próbował robić zakupy). Ostatnie z godziny temu. Nie mogę i napisać że to oszustwo i żeby nic nie wysyłali (wyskakuje informacja że mam ograniczenia konta). 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@smoothaz rozumiem, że to stresujące, ale muszę poprosić Cię o ignorowanie tych wiadomości.
Z Twojego konta nie zostały zrobione żadne zakupy, a obecnie wysyłanie wiadomości i jakiekolwiek działania na nim są zablokowane. Najprawdopodobniej to, co otrzymujesz teraz to odpowiedzi na wcześniej wysłane pytania. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

smoothaz
#2 Obserwator#

Bardzo dziękuję za szybką pomoc!!

Przepraszam, że tak dopytuję ale czy mogę poprosić jeszcze o informację jak dalej korzystać z Allegro? Udało mi się zalogować na konto (ustawiłem nowe hasło) - bez tego nie mogłem zgłosić poprzedniego pytania w Społeczności Allegro ani skontaktować się z Allegro. I faktycznie widzę, że konto jest zablokowane. Czy będę mógł je odblokować? W jaki sposób?

Jeszcze raz dziękuję bardzo za pomoc! 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@smoothaz nie ma za co! Ciesze się, ze mogłam pomoc. Zmień też proszę dane do logowania na pocztę e-mail. W sprawie zdjecia blokady, poczekaj proszę na naszą odpowiedz w wiadomości e-mail. Widzę, że została już włączona dwuetapowa weryfikacja, wiec taka sytuacja nie powtórzy się w przyszłości. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów