anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kradzież paczki z paczkomatu

Karinka-86
#1 Nowicjusz#

Podczas otwierania skrytki paczkomatu (dane paczki wpisywane na ekranie), gdy skrytka otworzyła się podjechało auto, wyskoczył kierowca i wyjął paczkę, wskoczył do auta i odjechał. Córka myślała, że facet otworzył skrzynkę zdalnie, więc jeszcze raz wpisała dane, skrytka otworzyła się, ale była już pusta. Była to a sama skrytka, z której wyjął paczkę kierowca. Zgłosiliśmy sprawę na policję. Jakie będą efekty zobaczymy. Chciałam jednak dopytać czy mogę w takiej sytuacji zgłosić to do Allegro albo Inpost? Czy istnieje możliwość odzyskania środków z zamówienia?

Nigdy nie byłam w takiej sytuacji.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

LEW433
#21 Demiurg#

Oczywiście że należy zgłosić, sytuacja bardzo dziwna i nietypowa, Allegro i sprzedajacy >jeżeli to firma odpowiadają za towar do chwili odbioru. @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@LEW433 Ty tak na serio ????

Co ma sprzedawca do kradzieży paczki po otworzeniu skrytki ????  Kod wpisany, odbiór podpisany !!!!

________
Κώστας
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Karinka-86 Jeśli ta sytuacja wydarzyła się pod paczkomatem Inpost to do nich należy się zgłosić, ale za przesyłkę odpowiada nadawca, więc najlepiej gdy to sprzedający złoży wniosek o sprawdzenie monitoringu.  

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Albo ja dmuchnął celowo albo sam zdalnie coś wpisywał i myślał że to jego skrytka się otwarła . Na pewno trzeba zgłosić. Pod paczkomatu czasem dzieją się takie różne cyrki zwłaszcza jak naraz kilka osób różnymi metodami się obsługuje . Sam niedawno byłem świadkiem jak jeden klient podjechał i szybko wklepal jakiś zwrot ,włożył i odjechał nie kończąc na klawiaturze swojego działania . Po czym od razu podszedł drugi i widząc nie dokończona operacje kliknął anuluj po czy skrytka tego co odjechał się otwarła . 

oznacz moderatorów