Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Co mam zrobić w przypadku kiedy kupiłem kradziony telefon na allegro a allegro odrzuca mój wniosek o zwrot środków bo na papierach z policji jest wskazana osoba która miała telefon wydać (nie ja) bo telefon miał w chwili odebrania karte sim mojej dziewczyny. Policjant na komendzie mówił mi że już miał dziesiątki takich spraw i że normalnie allegro mi kase odda a tu zonk allegro mi odpisuje że nie dostane zwrotu bo na dokumencie jest inna osoba niż ja
dziewczyna powinna od początku wskazywać właściciela i płatnika jako Ciebie. No ale kto mógł w pełnym pewnie zaskoczeniu o tym myśleć? Odwołuj się, może si ę uda. Wytłumacz może że to był prezent?
ale wskazała mnie jako właściciela tyle że tego nie ma nigdzie w tych dokumentach od policji, ja byłem razem z nią wezwany bo policja wiedziała że ja jestem właścicielem
to szkoda ze nie zostało to odnotowane. ale jesli masz w papierach policyjnych nr imei i masz dokument sprzedaży z tym nmerem to uda allegro się to powiązać?
na dokumentach z policji mam numer imei ale na fakturze za telefon go niestety nie ma. Śmieszne to jest że oni wgl robią problem skoro ten człowiek handlował kradzionymi telefonami na allegro i sprzedawał je normalnie na fakture więc allegro ma dużo wiecej wniosków o zwrot kasy od niego na dodatek ten sprzedawca jest zablokowany już na allegro
ale allegro nie ma pewnosci, że akurat ten sprzedawca sprzedał ten konkretny zarekwirowany telefon. to, że sprzedaje kradzione nie znaczy, że wam też sprzedał.
A po co tak zamieszaliście?
no niestety nie ja sporządzam dokumenty na policji, telefon kupiłem przez moje allegro bo ona nie ma konta, a na dokumentach z policji widnieje wszędzie ona bo jej karta sim była w telefonie i to jej telefon odbierali
no więc pewnie nikt o tym wtedy nie myślał, a teraz wyłazi, że tzreba bylo sie dopominać wzmianki w protokołach o Tobie. Nic już nie zrobisz, mozesz jedynie się odwoływać albo spróbować porposić o jakieś sprtostowanie policję
@Nitas123 spróbuj z drugiej strony zgłoś na policji oszustwo bo ty kupiłeś ten telefon i jak będzie wypisywał dokumenty podaj nr tego telefonu fabryczny imei czy co tam ma i z tym zgłoszeniem do allegro protect
Ja im wysłałem tak 4 dokumenty z policji, fakture i potwierdzenie zamówienia i w dokumencie z policji ( ten pisany długopisem) jest numer imei i na tym potwierdzeniu zamówienia co dostałem razem z telefonem też jest ten numer imei, pomimo tego oni i tak twierdzą że to za mało
To czego oczekują?
może wartość przekracza ich limity i oddają tylko za śrubki
Policjant u mnie na komendzie mówił mi dziś że mogę pojechać osobiście do zgierza do którego mam 3 godziny drogi i tam prosić żeby mi jakieś sprostowanie wystrugali które otrzymam do 90 dni, to jest masakra jakaś ....
@Nitas123 zamiast sie bawić w sprostowanie zgloś własne zawiadomienie z art 286kk oszustwo u siebie na komisariacie podaj nr imei telefonu i nr tamtej sprawy z Zgierza
[edit]
**piiip**ają mnie strasznie ci oszuści
Mnie policja odwiedziła wczoraj, kupiłam taki sam telefon od tego samego sprzedawcy. Dopiero będę składać wniosek do allegro protect.
Sytuacja się już rozwiązała?
Wysłałem wniosek drugi raz i chyba inna osoba akurat się tym zajmowała i zaakceptowała
To super! Ja wczoraj złożyłam wniosek i dzisiaj dostałam informację, że dostanę zwrot 😃
Cała sytuacja była nie fajna, ale przynajmniej dobrze się skończyła 😅