Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Client:41035108 mając podpiętą kartę dla własnego bezpieczeństwa należy włączyć dwustopniowe logowanie , moderatorzy przywrócą zakupy do Twojej zakładki @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
dlatego ja mam płatność blikiem i bez telefonu nie da się kupić
Podłączona karta do konta niesie ryzyko takich sytuacji 😞
@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Witam. Potrzebuję pomocy ktoś w nocy okradł mnie, to znaczy robił zakupy z mojego konta Allegro płacąc moją zapisaną kartą. Jak mogę przywrócić zakupione rzeczy aby je widzieć?
@Client:40606071 zakupy są widoczne w Twojej zakładce.
Widzę, że włączyłeś już dziś dwuetapowe logowanie, w sprawie włamania napisz proszę do nas za pomocą tego formularza.
@Client:40606071 Odepnij też kartę od konta > ja wiem, że to trochę przedłuża zakupy > ale jest bezpieczniejsze.
Może widzą to moderatorzy, ale wałcz podwójne logowanie albo odepnij kartę płatniczą.
Karty nie mam podpiętej . No i mam zatwierdzenia smsm
W banku pisali ze żadna transakcja nie była wykonana .Że nie ma w historii . Ale jest .Dziwne
ja już niczego nie rozumiem
to masz ściągnięte te transakcję z konta bankowego ?
czy tylko masz zainicjonowany zakup na allegro ale nieopłacony ?
banki to są cwane , bo
wczoraj do mnie dzwoni numer tel . i odbierając słyszę automatyczną informacje :
tu bank Millenium, chcemy potwierdzić wykonanie transakcji na 634 zł muzyczka i rozłączenie
chciałem oddzwonić, ale najpierw sprawdziłem w aplikacji czy saldo się zgadza było ok.
Zadzwoniłem, ale przez aplikacje, a tam konsultant, ze od nich nie dzwoniono do mnie ani żadna taka sytuacja nie miała miejsca.
Podaje im ten numer, a konsultant ze ja mam iść na policje i to zgłosić
a ja to wy nie chcecie tego numeru, aby sprawdzić ? Nie , my nie będziemy nic robić
masakra te banki
Banki mają i obracają naszymi pieniędzmi i nie są odpowiedzialne, to dla Mnie nie do zrozumienia, nie wiem jak to nazwać.😡
@Client:41035108 Sytuacja, którą opisałaś wygląda następująco: Nie masz podpiętej karty na swoim koncie, ale uważasz, że ktoś dokonał i opłacił zamówienie, które Ty anulowałaś. Bank nie potwierdził Twojego stanowiska, bo na Twoim rachunku nie ma żadnej historii płatności. Skąd w takim razie masz jej potwierdzenie?
W aplikacji potwierdzenie mam . Które anulowałam. Konsultacji twierdzili ze nie ma transakcji .Dopiero niedawno odpisali mi z centrali banku że jest wszystko. Też ich pytałam dlaczego twierdzili ze nic nie ma . Kazali zablokować kartę 🤭 gdy wyslalam zdjęcia dopiero przyznali rację .Nie wiem c o tu jest grane 🙈
@Client:41035108 Na koncie, z którego tutaj piszesz nie ma takiego zakupu na Allegro, więc kwestię pobrania tych pieniędzy musisz wyjaśnić w swoim banku.
Przecież było tak że dostałeś sms żeby zatwierdzić transakcje, ale nie potwierdziłeś i nie ma pobrania kasy, zakupu, Dzisiaj jest opisany tu dokładnie taki sam sposób, wygląda na jakieś oszustwo.
@Client:41035108 Wszystko jasne tylko nie bardzo wiem o co masz pretensję i do kogo.
Ty jesteś właścicielem karty i ty odpowiadasz za transakcje wykonaną tą kartą. Bank nic do tego nie ma, transakcja anulowana, sprawy nie ma. Byłby problem dopiero wtedy gdyby transakcja była.
Reakcja banku jest prawidłowa, to policja ma służby które zajmują się dochodzeniem. Tobie nikt nie udzieli żadnych informacji, ani bank, ani Allegro.
Prawdopodobnie w jakiś sposób udostępniłeś dane karty innym osobom i teraz masz skutki. Karta powinna zostać natychmiast zablokowana, bank wyda inną kartę.
Nie pretensję pytam czy w jakiś sposób mogę dowiedzieć się kto prubowal zapłacić moją karta ? Tak karta jest już zablokowana. Po co ten jad skoro już masz zamiaru pomóc to nie odpisuj .
@Client:41035108 "... w jakiś sposób mogę dowiedzieć się kto prubowal zapłacić moją karta ?"
Nie dowiesz się, taką informację może uzyskać policja, prokurator, sąd. No bo załóżmy że dowiedziałeś się w jakiś sposób... no i co dalej? Co z tym zrobisz? Pójdziesz nakopać komuś? Zamkną ciebie nie jego i po sprawie.
I jeszcze jedno, tu nie ma żadnego jadu, po prostu usiłuję wytłumaczyć jak to działa. Tylko tyle.
"Prawdopodobnie w jakiś sposób udostępniłeś dane karty innym osobom i teraz masz skutki."
@br. uwielbiam proroków/jasnowidzów 😄
@Client:104371448 Dziekuję, prorokiem nie jestem ale za uwielbienie dzięki.
Ty oczywiście wierzysz w szczęśliwe przypadki i przypadkowe odgadniecie numerów karty. Możliwe, w totka też ludzie przecież wygrywają 😁.