Wczoraj w przeglądarce zobaczyłam promocję "zgarnij kupon 15 zł za pobranie aplikacji". Dzisiaj pobrałam aplikację i nie widzę żadnego kuponu. Czy ktoś coś wie na ten temat?
A co z moim problemem piętro wyżej ???
@Client:141608170 Weryfikuję 😉
@Client:141608170 Kupon został dodany.
@Client:141775949 Otrzymałeś kupon i wykorzystałeś go wczoraj 😉
Dzień dobry! Mi rano wyskoczyło powiadomienie o kuponie 15 zł na zegarku. No niestety z telefonu powiadomienie znikło zanim kliknałem i teraz nie mam nic w zakładce kupony. Proszę o dodanie. Pozdrawiam!
@ellos7 weryfikuję brak kuponu i wrócę z informacją.
@ellos7 kupon jest już na Twoim koncie. 😊
Dzięki piękne! Miłego wieczoru!
Dzień dobry! Wyskoczyło powiadomienie o kuponie 15 zł, na telefonie. Powiadomienie znikło zanim kliknąłem i teraz nie mam nic w zakładce kupony. Proszę o dodanie. Pozdrawiam!
Konsultuję temat i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
Wiadomo co z tym kuponem?
@Client:39407989 jeszcze nie, ale jak tylko otrzymamy wieści, na pewno wrócimy do Ciebie z informacjami.
Prosimy o doprecyzowanie, dokładnie jaka była treść informacji o kuponie. U nas nie widzimy takiego powiadomienia.
Teraz to już za późno. 01.02 był zrobiony pierwszy zakup. Pozdrawiam.
@Client:39407989 na Twoim koncie widzimy jedynie powiadomienie o kuponie 10 zł na kategorię zdrowie. Czy to ten kupon masz na myśli? Jest on ważny do wykorzystania do 8 lutego i podstawi się podczas składania zamówienia w sekcji "Twoje zniżki" oraz zobaczysz go w zakładce kupony i karty podarunkowe.
Witam, nie mogę odebrać kuponu na 15 zł za pobranie aplikacji bo wyświetla się błąd nie jesteśmy w stanie zweryfikować czy należy się kupon, proszę o pomoc
Konsultuję temat i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
Jasne, czekam na odpowiedź
Przyznałem Tobie kupon do Twojego konta. Możesz już go wykorzystać.