Wczoraj w przeglądarce zobaczyłam promocję "zgarnij kupon 15 zł za pobranie aplikacji". Dzisiaj pobrałam aplikację i nie widzę żadnego kuponu. Czy ktoś coś wie na ten temat?
Cześć, @Client:148783369! Czy masz na myśli kupon za pierwszy zakup w aplikacji? Pomocne będzie przysłanie np. linku do regulaminu promocji, o którą dokładnie chodzi.
Tak chodzi mi o kupon -15 zł na pierwsze zakupy od 50zł który odbierało się w aplikacji. Czy ta promocja dalej jest dostępna bo nie dostałem tego kuponu?
@Client:148783369 kupon jest już na Twoim koncie. 😊
Też nie wyświetla mi się kupon
@agusmb O jaki kupon dokładnie chodzi?
Na start za zainstalowanie aplikacji.
Również nie dostałem kuponu, a jestem nowym użytkownikiem i nigdy nie kupowałem niczego w aplikacji. Sprawa dotyczy konta, z którego aktualnie piszę
Cześć, @Client:148633132! Uzupełnij proszę w pierwszej kolejności dane na koncie.
.
Witam, też miałem otrzymać kupon, mam błąd, że niby był już odbierany, lecz nigdy go nie odbierałem i nie wiem o co chodzi.
@Client:131881470 weryfikuję tą kwestię i wrócę z informacją.
Przyłączam się do wątku - po instalacji aplikacji nie otrzymałem kuponu 15 zł na start (oczywiście nowy użytkownik).
Witam też mam ten problem kupon 15 zł , nie widnieje na moim koncie, mimo spełnienia warunków
Proszę o sprawdzenie czemu u mnie też nie ma kuponu za zainstalowanie aplikacji
@Client:148616441 uzupełnij proszę w pierwszej kolejności dane na Twoim koncie.
Wiadomo coś?
Uzupełniłem
@Client:148760065, @Client:148813465, @Client:148633132 weryfikuję brak kuponu na waszych kontach.
Dzień dobry, mam tą samą sytuację nie mam kuponu na koncie po zainstalowaniu aplikacji. Czy mogłabym poprosić o dodanie kuponu do konta?
Ewidentnie jest jakiś globalny błąd w aplikacji, że nie przydziela tych kuponów na start.