Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć
Mam opcję kupienia biletów na billie eilish w polsce przez allegro i sprzedająca mówi że będzie to bezpieczne dla mnie i dla niej przez allegro protect ale, chcę mi je przekazać oddając konto ticketmaster (lub resale na tm jeszcze tego nie uzgodniliśmy ale płatność ma być na pewno przez allegro), czy gdybym została oszukana w takim przypadku to mogę liczyć na allegro protect? Dodam też że koncert odbędzie się dopiero za pół roku i mogłoby się wtedy coś podziać ze wspominanym kontem na ticketmasterze (np udana próba odzyskania konta).
A jesteś pewien ze to zakup Allegro? Jesteś zalogowany na Allegro, płatność blikiem? Mi pachnie oszustwem.
@Wiktoria_vv Bilety na imprezy artystyczne, rozrywkowe lub sportowe można sprzedawać na Allegro pod pewnymi warunkami. Należy między innymi:
Trzeba też spełniać poniższe wymagania:
Rozumiem, że sprzedająca nie spełnia tych warunków, więc nie może wystawić na Allegro biletów, a Ty nie możesz ich kupić.
Pisała że chcę przed allegro właśnie dlatego że posiada firmę i się rozlicza, co do reszty nie mam pewności;p
@Wiktoria_vv Jeśli nie przeprowadzisz transakcji przez Ticketmaster to nie masz żadnej gwarancji - ani legalności zakupionego biletu ani tego, że na wydarzenie wejdziesz.
Jestem też na 99,99% pewny, że "sprzedaż" dostępu do konta na ticketmaster jest niezgodna z ich regulaminem.
Dogadałam się właśnie że bilety przekaże resalem na tm, ale zależy jej na płatności przez allegro przez to rozliczanie się bo ma konto firmowe. Brzmi bezpieczniej ale dalej może po prostu mi ich nie wystawić na stronie;/
Jak ma być przez Alelgro to płatność musi być przez Alelgro finanse.
@Wiktoria_vv @Na moje to jest jakiś wałek - dobrze Ci radzę daj sobie z tym spokój.
Jeśli sprzedaż na się odbyć na ticketmaster to tam też możesz za nią zapłacić a sprzedająca może przyjąć płatność na dowolne konto - również firmowe.
Allegro nie jest tu do niczego potrzebne.
Jeśli jednak zdecydujesz się zaryzykować przez Allegro to zanim dokonasz zakupu i płatności wklej tu linka do ogłoszenia od sprzedającej.
daje link, kusi ryzykować...
[edycja]
Ten link nie prowadzi do allegro.
To fałszywa strona imitująca serwis allegro.
Adres tej strony to: pl-oferta8949258.cfd
To jest oszustwo.
CO JEST
doslownie zalogowalam sie tam klikalam na ikonkę allegro itd żeby sprawdzić czy wszystko sie zgadza a to scam? jezus poczulam sie staro nie sądziłam ze te strony sa juz tak zaawansowane... dzieki za pomoc
@Wiktoria_vv Nie wszystko złoto co się świeci.
Na przyszłość - każdy „Link do allegro” itp. Który otrzymasz znajdując ogłoszenia na o.l.x / marketplace fb oraz innych podobnych miejscach, linki wysłane mailem, WhatsApp itd to będzie SCAM.
Jeśli chcesz kupować bezpiecznie - wchodzisz na stronę główną Allegro lub Allegro Lokalnie i samodzielnie używasz wyszukiwarki.
Jeśli natomiast tak jak napisałaś - logowałaś się na tej stronie - to dobrze radzę natychmiast zmienić hasło do Allegro, wylogować wszystkie urządzenia i włączyć logowanie dwuetapowe.
Zrobisz to w tym miejscu:
https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/logowanie-i-haslo
@Wiktoria_vv Jeśli organizator wydarzenia przewidział możliwość odsprzedaży biletów to można taką transakcję przeprowadzić bezpośrednio w ticketmaster - Allegro nie jest tu do niczego potrzebne.
Jeśli nie to taka sprzedaż jaką tu opisujesz nie będzie legalna.
Dobra rada.
Jeśli nie ma takiej możliwości bezpośrednio na tamtej platformie to daj sobie z tym spokój.
Nic dobrego z tego nie wyjdzie.
Poza tym - tak na logikę - nawet jeśli czysto teoretycznie transakcja na allegro przebiegłaby poprawnie i dostałabyś dostęp do konta na ticketmaster to i tak nie masz żadnej pewności że osoba od której te bilety kupiłaś sobie ich po prostu nie wydrukowała / zapisała i wejdzie na koncert przed tobą 🙃