anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lek czy książka?

MAMY ROZWIĄZANIE!
_Tanova_
#8 Zapaleniec#

Proszę doświadczonych użytkowników, by spojrzeli na tę aukcję. Moim skromnym zdaniem wprowadza kupujących w błąd. Oferuje niby lek, a w rzeczywistości jest to broszurka, za ciężkie pieniądze.

https://allegro.pl/oferta/arbidol-an-antiviral-against-globally-prevalent-9864799633#

oznacz moderatorów
34 ODPOWIEDZI 34
xyz96
#21 Demiurg#

Ta oferta jest niezgodna z regulaminem z wielu powodów - zgłoś ją tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=a2f3ea49-2579-47d5-87f4-6d96a42e3e86&subjectId=ae7b20da-e... Otrzymasz powiadomienie o podjętych działaniach.

oznacz moderatorów
_Tanova_
#8 Zapaleniec#

@xyz96Dziękuję. Nie było mnie, ale widzę, że sunięto.

oznacz moderatorów
Agent051
#16 Inspirator#

@_Tanova_ oferta wystawiona jest w prawidłowej kategorii, opis i parametry też wyraźnie wskazują na książkę. Nigdzie nie ma nawet sugestii, że przedmiotem sprzedaży jest lek. Cena, jak cena. Może taka jest wartość tej książki.

oznacz moderatorów
Client:80110333
#8 Zapaleniec#
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

_Tanova_ pisze 116 stron, 15 x 0,7 x 22 cm trzeba czytać !

oznacz moderatorów
Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

Co z tą aukcją było nie tak bo nie zdążyłam jej porządnie obejrzeć? 

@_Tanova_  Trochę dziwne przeszukiwać kategorię z książkami i oczekiwać leku 😂

#17 Koryfeusz#

@Kaliope_Brzeg Wydaje mi się, że chodziło o opis, nie dotyczył on produktu. Zobacz link wyżej na morebooks, opis w ofercie był ten sam co na tej stronie

oznacz moderatorów
Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@DarkStoorM   Jak dla mnie zwykły od wydawcy opis działania leku o którym traktuje ta książka.  Taki sam funkcjonuje w wielu księgarniach.

Moderatorka
Moderatorka

@Kaliope_Brzeg @DarkStoorM @mdrogeria Opisy ofert na Allegro muszą być w języku polskim. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
DarkStoorM
#17 Koryfeusz#

@Kaliope_Brzeg to wiele tłumaczy, ale i tak zastanawiałem czemu oferta została usunięta - chociaż podejrzewałem też, że chodzi o angielski, ale w regulaminie nie mogę nic znaleźć na ten temat 🤔  @_HolaOla_  w którym punkcie to znajdę? 😄

--

[edit] A nie, chwila, załącznik nr 2, pkt 3. Co dokładnie oznaczają "istotne dla Oferty postanowienia"? Tylko tutaj widzę wymóg języka polskiego

DarkStoorM_0-1617105309571.png

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@DarkStoorM Artykuł 1, punkt 3, załącznika numer 2 do regulaminu Allegro. Opis i tytuł to na pewno najistotniejsze postanowienia oferty. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ 

Tylko jak wystawiać angielskie książki ? Spolszczyć tytuł trzeba?

https://allegro.pl/oferta/jesus-and-the-victory-of-god-wright-k-10436829913

czyli moja aukcja też jest do usunięcia? 😊

#21 Demiurg#

Kaliope_Brzeg i po co ? teraz Ci usuną . Możesz umieścić oryginalny tekst ,ale z tlumaczeniem na j.polski , w tytule umieścić ,, książka ,, i będzie o.k

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Kaliope_Brzeg Niekoniecznie, Twoja oferta jest ok. Parametry są wypełnione po polsku, w opisie również masz informacje w naszym języku, więc jest w porządku. Nie wymagamy raczej, żeby cały opis treści zagranicznej książki był po polsku jeśli jej parametry są wypełnione poprawnie. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#
  • opis powinien dotyczyć wyłącznie tego przedmiotu, który sprzedajesz w ofercie
  • W opisie oraz w nazwie przedmiotu niedozwolone jest umieszczanie słów kluczowych w celu manipulowania wynikami wyszukiwania. Takie działania są nieuczciwe w stosunku do Kupujących, ponieważ mogą im utrudniać dotarcie do interesującego ich przedmiotu.
  • Allegro - prowadzona przez Allegro.pl w języku polskim platforma handlowa on-line o charakterze otwartym, w ramach której organizowane są Transakcje oraz świadczone inne usługi związane z Transakcjami, utrzymywana przez Allegro.pl w domenie allegro.pl, dostępna również w ramach innych serwisów internetowych prowadzonych przez partnerów Allegro.pl.
  •  
oznacz moderatorów
Client:80110333
#8 Zapaleniec#

Opis był po angielsku, bo książka też jest po angielsku. Nie raz kupowałam książki po angielsku w polskiej księgarni i tam też umieszczają opis wydawcy po angielsku.

oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy

@xyz96 rozjaśnisz nam, co było nie tak w tej ofercie?

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

Kaliope_Brzeg ciekawe dlaczego usunięta ?. Poza opisem w języku angielskim nic szczególnego nie widzialem . Książka jak książka .

oznacz moderatorów
_Tanova_
#8 Zapaleniec#

@Kaliope_BrzegPoszukiwałam leku. Wpisałam w wyszukiwarkę nazwę Arbidol. Dostałam tamtą aukcję w wynikach i o mało się nie nabrałam.

oznacz moderatorów