Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałem podziękowac allegro za kolejne bezsensowne utrudnienie...
Używam snajpera do polowania na aukcje, rozumiem, że teraz wszystko to zostanie zablokowane przez ten bezsensowny pomysł?
Po co to jest? I skoro już macie parcie na "potwierdzanie", czy nie można tej upierdliwości zrobić jednorazowo?
@pokrpk Konieczność potwierdzenia oferty powyżej 1000 zł w licytacji dotyczy wyłącznie działu Kolekcje i sztuka. Oferowanie tak wysokiej kwoty trzeba potwierdzić każdorazowo przy konkretnej licytacji. Pozwoli to wyeliminować nieprzemyślane zakupy i zwiększyć bezpieczeństwo licytacji.
Ja akurat kupuje dużo w Kolekcjach i Sztuce. Nie robię nieprzemyślanych zakupów.
Używam programu snajperskiego, który automatycznie licytuje za mnie na kilka sekund przed końcem aukcji.
Dlaczego utrudniacie mi życie i zabieracie mozliwość tańszych zakupów?
Dlaczego akurat w Kolekcjach dbacie o "przemyślane zakupy i bezpieczeństwo" a np w Komórkach czy komputerach nie??
@pokrpk Rozwiązanie wprowadziliśmy po prośbach sprzedających z kategorii Kolekcje i sztuka, uskarżających się na odsetek nieopłaconych licytacji, wygranych przez niezweryfikowanych kupujących.
To może, zamiast wprowadzać globalnie dla wszystkich takie utrudnienie, powinniście dać możliwość zadecydowania sprzedającym, czy chcą aby w ich aukcjach była weryfikacja czy nie.
Wówczas ci sprzedający, którzy was prosili o wprowadzenie tego, niech sobie go włączą a po co wszystkich innych uszczęśliwiać tym na siłę??
Witam
To znaczy, że jeśli będę chciał zalicytować w ostatniej chwili przedmiot na którym mi zależy, to wcześniej muszę zalicytować jakiś inny - na którym mi nie zależy za 1000 zł- - żeby potwierdzić to sms - najlepiej z allegro smart i potem anulować ten "niechciany" zakup lub goo odesłać i dzięki temu dokonam zakupu na ostatnią chwilę w licytacji na której mi zależy bez potwierdzania kodem sms 😉
TO JEST NONSENS !!!
Własnie dzisiaj wylicytowałem jeden przedmiot za 609 zł i gdy chciałem wylicytować drugi za 1059 zł (poszedł za 926zł) - musiałem podać kod SMS i już nie zdążyłem zalicytować 😞 .
A obie te rzeczy miały dla mnie znaczenie pod warunkiem, że kupie je obie !!!
@Bocian11111 Z tego co mi wiadomo, to ta kwota jest łączna dla wszystkich licytacji z kategorii.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Moje zdanie na ten temat jest takie,odsetek nieopłaconych licytacji bierze się z tego że niektórzy sprzedawcy wycwaniakowali się , i żeby sztucznie podbić cenę licytacji - licytują przez znajome osoby które nie zamierzali kupić tylko podbić cenę do jakiegoś wysokości. Ja już kilkadziesiąt razy licytowałem jakąś rzecz i niby ktoś ją kupił , a za jakiś czas znowu jest wstawiana ta sama rzecz. Kiedyś dawniej nawet zgłosiłem do allegro skargę na jednego ze sprzedawców że wstawiał tą samą rzecz przez kilka miesięcy niby już wylicytowaną i sprzedaną kilka razy i dostałem odpowiedź z allegro że sprawdzili i sprzedawca dostał ostrzeżenie że jak się to powtórzy to mu zablokują konto. I faktycznie przestał tak dalej robić ,ale za jakiś czas zmienił konto na inne i straciłem go z oczu.
Mam pomysł jak ukrócić odsetek nieopłaconych licytacji, wystarczy wprowadzić przepis że jak ktoś nie kupi wylicytowanego przedmiotu np. 2 lub 3 razy to zostanie im zablokowane konto np. na 3 miesiące. A ten przepis- powyżej 1000 zł -SMS - to zlikwidować , bo wymyślili je sami sprzedający żeby nie musieli się tłumaczyć do allegro o zwrot prowizji że transakcją nie doszła do skutku .
Rada
Zalicytuj cokolwiek za ponad 1000 zł w ostatniej chwili, tak żeby licytacja zakończyła się zanim zdążysz wpisać kod SMS, i potem przez miesiąc możesz licytować snajperem, albo w ostatnie chwili 🙂
(przynajmniej tak wynika z informacji moderatora)
czy jest przewidziane dostosowanie (podniesienie) kwoty do potwierdzenia zważywszy na inflację? Rozsądnym posunięciem było by potwierdzanie z automatu w ustawieniach konta Allegro.
Dodam jeszcze tylko że jestem że jestem zweryfikowanym użytkownikiem od nastu lat, jest dla mnie jasnym i oczywistym że skoro wycofuję się z transakcji to powinienem zwrócić sprzedawcy poniesione koszty z mojej winy.
kolejne bezsensowne rozwiązanie w allegro, gratuluję zbiorowej głupawki.