anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Licytacja dla wośp

MAMY ROZWIĄZANIE!
Januszzbb
#8 Zapaleniec#

Witam wygrałem aukcje dla  wośp ale po chwili zrezygnowałem z zakupu i poprosiłem o zwrot pieniędzy firma mi napisała w odpowiedzi od wośp żeby odzyskać trzeba skorzystać z programu ochrony dla kupujących czy to prawda? mam nadzieję że firma nie robi mnie w balona.  I co wypełnić w takim wniosku żeby było pozytywne rozpatrzone i abym otrzymał zwrot pieniędzy na konto bankowe?

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12
xyz96
#21 Demiurg#

@Januszzbb Tak, firma wprowadza Cię w błąd. Nie musisz korzystać z POK. Po odstąpieniu od umowy z firmą, sprzedający musi się skontaktować z fundacją, aby ta oddał pieniądze. Środki powinny wrócić do Ciebie. 

oznacz moderatorów
Januszzbb
#8 Zapaleniec#

Ihaa_ 9 lutego 2022 10:01

Dzień dobry, w dniu dzisiejszym otrzymaliśmy odpowiedź ze strony WOŚP odnośnie zwrotu o poniższej treści:

"Szanowni Państwo, dla usprawnienia procesu i skrócenia czasu oczekiwania na zwrot środków wprowadziliśmy zasady w ramach aukcji WOŚP z Programu Ochrony Kupujących Allegro.

Łatwiej otrzymają Państwo rekompensatę za zakup w ofercie charytatywnej. Zwroty przedmiotów, kupionych na aukcjach charytatywnych do 10 tysięcy złotych, będą wypłacane za pośrednictwem Programu Ochrony Kupujących. Następnie Allegro rozliczy się z Fundacją WOŚP. Zasady nie obowiązują aukcji, których kwota przekroczyła 10 tysięcy złotych dla jednej aukcji.

Szczegóły znajdują się w linkach poniżej:

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/program-ochrony-kupujacych/co-zrobic-aby-otrzymac-rekompensa...

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/allegro-dla-wosp/jak-zrezygnowac-z-zakupu-i-zwrocic-przedmio..."

Prosimy zatem Pana o skorzystanie z opcji zwrotu poprzez Program Ochrony Kupujących. Pozdrawiam

Taką dostałem wiadomość rozumiem to co mam teraz zrobić?
oznacz moderatorów
Januszzbb
#8 Zapaleniec#

Ja zrezygnowałem z tego produktu jeszcze przed wysyłką i dałem zakup zwrócony ( nie dotarł na czas ) bo nie było opcjii anuluj zakup. Powodem rezygnacji był fakt wysyłki towaru o dodatkowy tydzień bo nie mieli na magazynie tak mi napisali  a mi zależało na czasie wprowadzili w błąd i tyle.

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@Januszzbb Poczekaj na wypowiedź kogoś z moderacji lub pisz do Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=6464910c-6c94-4a98-8205-c92e3ce82158

Dla mnie to jest jakieś pomieszanie z poplątaniem, aby po odstąpieniu od umowy przy ofertach dla WOŚP korzystać z POK. 

oznacz moderatorów
Januszzbb
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry,

Kontaktowaliśmy się dzisiaj z Państwem telefonicznie pod numer wskazany w formularzu zamówienia w Allegro odnośnie zamówienia złożonego w naszym sklepie, lecz niestety połączenie nie zostało odebrane. Dlatego pragnę poinformować, iż niestety opóźnia nam się dostawa zakupionego przedmiotu Antena zewnętrzna dookólna Digital720 combo biała VA0066 Vayox i obecnie czekamy na nową dostawę, która jest zaplanowana na 15.02. Proszę o informację, czy w tej sytuacji zechce Pan zaczekać na wysyłkę która odbędzie się maksymalnie 16.02 czy też życzy sobie Pan zwrot środków na konto (rezygnacja z zamówienia)?

Proszę o informację zwrotną.

Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację

oznacz moderatorów
Januszzbb
#8 Zapaleniec#

Pisałem już na czacie do doradcy to mi napisał że to prawda jest ja już nie wiem komu mam wierzyć.

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Januszzbb Doradca i sprzedający mają rację. Dodatkowo masz potwierdzenie w Pomocy

@xyz96 przekazał Ci nieaktualne informacje.

Natalia
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów
Januszzbb
#8 Zapaleniec#

Czyli mam skorzystać z programu kupujących ?

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Januszzbb Tak, jeśli rezygnujesz z zakupu i chcesz otrzymać zwrot środków.

Natalia
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów
Januszzbb
#8 Zapaleniec#

Dziękuje za informacje więc skorzystam z POK i nie mam do nikogo żalu bo chcieliście mi pomóc 🙂 a nie każdy musi być zorientowany 🙂 najważniejsze że firma ihaa nie wprowadziła mnie w błąd Pozdrawiam 🙂

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Każdy się może pomylić lub nie być na bieżąco z nowymi ustaleniami ,zwłaszcza że ich jest za dużo .

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@nat_not Jeżeli o zwrot wpłaty po konsumenckim odstąpieniu od umowy w licytacjach dla organizacji charytatywnych trzeba występować przez POK, które jest kojarzone z oszustwami i koniecznością zgłoszenia sprawy na policję, to nie ma co się dziwić, że ja przekazuję nieaktualne informacje. Kto inny by wymyślił coś takiego? 

oznacz moderatorów