Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
W dniu wczorajszym na służbowego maila dostałam informacje że do dziś mam zapłacić prowizje od sprzedaży samochodu. Dodam że nigdy nic nie sprzedałam na allegro a tym bardziej samochodu.
Nie mogę również otworzyć pliku. Nie ukrywam że tym faktem jestem zaniepokojona.
Bardzo proszę o informacje co mam z tym mailem zrobić
Sprawdź tu czy masz coś do zapłacenia: https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/rachunki/rozliczenia-z-allegro
Nic nie ma.... Czyli jakiś wirus
@kasia_2193 Czy w mailu były jakieś linki / odnośniki / załączniki? Jeśli były to czy cokolwiek klikałaś / otwierałaś?
Jeśli tak to koniecznie wykonaj pełny skan urządzenia - najlepiej programem Malwarebytes.
Dzień dobry! @kasia_2193 napisz proszę jakiego konta to dotyczy.
kasia_2193 żadnego innego nie mam. Tylko mam w allegro podany inny mail a informacja przyszła na służbowego z moim nickiem.
Albo to mail z jakimś wirusem/spyware (przeskanuj kompa antywirusem albo Mailwarebytes) albo faktycznie ktoś się włamał na Twoje konto i wystawił samochód - oszuści tak robią, aby wyłudzać kasę na sprowadzenie samochodu, który jest za granica 🙂
@kasia_2193 w takim razie to nie może być informacja od nas. Na tym koncie nie masz żadnego naliczenia, czy możesz przesłać otrzymanego e-maila za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl? Dobrze, że zachowałaś ostrożność!