anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mam problem z założeniem dyskusji

pikando22
#8 Zapaleniec#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_  zakupiłem przedmiot u sprzedawcy zapłaciłem za produkt + wysyłkę , sprzedawca nie miał na stanie tego produktu ,zrobił zwrot srodków ale tylko za produkt ,a nie zwrócił za przesyłkę chciałem założyć dyskusję podając brak zwrotu wpłaty , ale pojawia się informacja ,że sprzedawca zlecił zwrot i nie wiem co dalej prosiłbym o pomoc

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

komis-bell
#21 Demiurg#

@pikando22 Wydaje mi się, że wystarczy po prostu napisać do sprzedającego wiadomość 🙃
Najpewniej to zwykła pomyłka której mógł po prostu nie zauważyć. 

Jak już bardzo chcesz otworzyć dyskusję to po prostu wybierz inny powód. 

oznacz moderatorów

pikando22
#8 Zapaleniec#

napisałem, sprzedawca napisał ,że on tej kwoty nie otrzymał ,bo opłata za przesyłkę pobrało allegro 

oznacz moderatorów

ELMIXAGD_pl
#13 Ambasador#

Powinien Ci zwrócić całość. Przynajmniej ja tak robię, czasem się tak zdarza.

Po pierwsze - to nie Twoja wina, że sprzedawca nie może wywiązać się z umowy. Jak tak jest - to zwraca 100% wpłaconych środków.

Po drugie - Allegro nalicza koszty przesyłki dopiero po wygenerowaniu etykiety na list przewozowy lub po wysłaniu takiej przesyłki - więc jeśli sprzedawca nie miał towaru, to nie nadał przesyłki i Allegro nie naliczyło mu kosztu. A nawet jak by mu naliczyło - to jego wina i masz dostać 100% wpłaty.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@pikando22  Skontaktuj się z suportem poprzez wybranie innego powodu, tematu, albo poczekaj na moderację: @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@pikando22 Podaj numer zamówienia, o które chodzi.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

pikando22
#8 Zapaleniec#

49ed0a20-75b0-11ef-b13b-9366f38d4ee9

oznacz moderatorów

pikando22
#8 Zapaleniec#

pomoże Pani założyć dyskusje bo chciałbym odzyskać całą moją wołatę 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@pikando22 napisz sprzedawcy maila, że otrzymałeś za małą kwotę zwrotu

może się pomylił przy zwrocie

oznacz moderatorów

pikando22
#8 Zapaleniec#

Napisałem , twierdzi ,że za przesyłkę pieniądze pobrało allegro i on ich nie dostał jak allegro zwróci to on też odda

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Nie ma takiej możliwości. Allegro wypłaca mu tę kasę razem z kasą za przedmiot. A potem dolicza do rachunku za wysyłkę ale to już po wysłaniu. Mogli mu co najwyżej prowizję od razu zabrać, a to zwrócą dopiero po zwrocie kasy.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@pikando22 sprzedający powinien zwrócić Ci także koszt przesyłki, poprosiłam już o otwarcie dyskusji, poczekaj proszę na wiadomość od nas w tej sprawie. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

pikando22
#8 Zapaleniec#

kiedy mogę spodziewać interwencji w mojej sprawie

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@pikando22 nie jestem w stanie tego przewidzieć, gdy dyskusja zostanie otwarta, otrzymasz od nas wiadomość e-mail. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@pikando22 dyskusja została założona, sprzedający się w niej wypowiedział i zwrócił wpłatę za przesyłkę, możesz zakończyć dyskusję jako rozwiązaną. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów