Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro stało się bazarem dla podróbek
https://allegro.pl/oferta/smartband-mi-band-m4-smartwatch-opaska-puls-kroki-8901791526
Widać nie ma problemu że jest napisane mi band 4 i w opisie jest nazwa Xiaomi i oceny pod produktem mówią wszystko
Artykuł 305 ust. 1 pwp stanowi, że każdy, kto oznacza towary podrobionym znakiem towarowym, którego nie ma prawa używać, w celu wprowadzenia go do obrotu lub dokonuje obrotu towarami oznaczonymi takimi znakami, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do dwóch lat
@KryptoKopalnia Czemu się dziwisz ? Gdyby ktoś sprzedawał 2szt to możliwe że jakaś reakcja ze strony Allegro by była, ale przy takiej sprzedaży i wpływach na ich konto sprzedającemu wolno prawie wszystko. Poza tym praktyki stosowane przez Allegro w stosunku do użytkowników niczym się nie różnią jeśli chodzi o uczciwość, więc czego tu się spodziewać.
Zysk przede wszystkim a jak wypracowany to już inna mniej istotna sprawa .
@KryptoKopalnia Manipulacja słowami kluczowymi? A proszę bardzo😏
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/powielane-oferty-jednego-produktu-w-tej-sa...
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/powielane-oferty-jednego-produktu-w-tej-sa...
Jest październik, a problem został zgłoszony w lipcu😁
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@KryptoKopalnia Różne rzeczy na Allegro się dzieją, ale akurat ten link prowadzi w maliny.
Jest opaska, jest nazwa sugerująca podobieństwo do Xiaomi ale w opisie jest jak byk napis:
NIE JEST TO FIRMA XIAOMI !!!
Więc dałeś raczej kiepski przykład no chyba że masz pewność że ten wyrób jest produkowany nielegalnie bez licencji Xiaomi. Jeśli tak dobrze znasz rynek chiński to złóż odpowiednią skargę do administracji w Chinach.
Rozumiem tęskno do bazarowego klimatu gdzie wciskają ciemnocie takie "oryginały" ale przeczytaj temat że to nie jest produkt Xiaomi i zamieszczanie nazwy i modelu to słowa kluczowe, nie każdy musi się znać na technologii (patrz synek jakiego ci mi banda kupiłem) i to jest zwykłe oszustwo
Naprawdę myślisz że Xiaomi to marka godna podrabiania? Można jeszcze taniej?
Wiesz co to depresja urojeniowa? Zadbaj o swoje zdrowie raczej🙃
To chyba żyjesz pod ziemią i ci dają internet na kartki wszystko co da się taniej podrobią xiaomi to nie jest już pierwsza lepszą marką
Wejdź na **piiip**s i sobie popatrz
No zgoda Xiaomi jest super marką przedmiotem westchnień małolatów.
No i co nasz doskonały przemysł rozkwitły w ostatnich latach te super wynalazki podrabia? Na pewno taniej jeszcze?
Niewykluczone że są firemki w Chinach które te komponenty produkują. Może legalnie, a może niekoniecznie.
A ty wojownik sprawiedliwości pojedziesz tępić te niegodziwości niczym Don Kichote rycerz błędny.
Będę ci kibicował podglądając twoją walkę bo mam internet na kartki.
EOT - jeśli wiesz co to znaczy
@br. Tak tylko podrzucę https://mi-home.pl/ żebyś wiedział😉
@Knowhere No cóż, firma się rozwija, tandeta zdobywa polski rynek. Nic nowego bo lubimy tanio.
Dopiero miałem telefon jakiś redmi ileś tam, ale bateria padła, kupiłem niby nową, wymieniłem, ta nowa jeszcze gorsza była.
Czy coś z tego wynika? Chyba do licha ta tandeta nie jest u nas produkowana bo jakieś teorie spiskowe twórca wątku tu wciska.
@br. Pogubiłeś się, więc wytłumaczę ci w prostych słowach, o co chodzi w tym wątku: ktoś użył słowa kluczowego "Xiaomi" w opisie produktu, który z Xiaomi nie ma nic wspólnego. Ktoś inny to zauważył i słusznie się oburza. Koniec.
PS: Przypomnij mi, co znaczy EOT?
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
A tak na marginesie Chińczycy to najwięksi złodzieje technologii, więc jeśli mały chiński złodziej rypie wielkiego chińskiego złodzieja to czy stawać w obronie któregoś będzie moralnym?
@Awo7959 Chiny zasadniczo nie muszą kraść technologii, bo ci którzy u nich produkują, sami im ją dają (w postaci dokumentacji technicznej).
@Knowhere Zasadniczo powinno chyba być "Chiny zasadniczo nie muszą już kraść technologii"
@Awo7959 Czy złodzieje? Przecież wszyscy możni tego świata swoje technologie im wciskają na siłę. Oni niczego kraść nie muszą, a nawet braki powstałe, jak to się zdarza w produkcji, zamiast utylizować sprzedają jako nówki po obniżonej cenie. I wszyscy są zadowoleni.
@br. A Kalemu ktoś kraść krowy a nie Kali kraść?
@Awo7959 Kiedyś, nie tak dawno Kali kraść krowy. Dziś Kali bogaty, Kali sprzedawać krowy, sprzedawać również te chore bo kasa jest najważniejsza.
Kiedyś, wkrótce w przyszłości Kali będzie najbogatszym na świecie, i wtedy Kali wymyśli ustawy że kradzież jest bee. Ale już wtedy inni będą Kalego okradać, (chyba już dziś po troszku zaczynają podkradać?)
I tak w kółeczko do końca świata.
I zawsze będą moralizatorzy piszący jakie to brzydkie i niemoralne.
@br. Zdziwisz się, ale xiaomi się podrabia.
Produkt z linka to nie jest podróbka. Ponieważ nazwy nie są zastrzeżone, to jest to dozwolona manipulacja.