anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Możliwość dodania kodu karty podarunkowej w wersji webowej Allegro?

MAMY ROZWIĄZANIE!
tomczak_zz
#10 Popularyzator#

Czy w Allegro w wersji webowej można/będzie można dodawać kodu z kart podarunkowych do puli kuponów? Obecnie można to robić tylko przez aplikację mobilną:

• Otwórz menu lub "Moje Allegro" w aplikacji.
  • Przejdź do zakładki "Monety i kupony" i otwórz "Kupony".
  • Wpisz kod Twojej karty i odbierz kupon.
ZibiK30
#18 Luminarz#
oznacz moderatorów
tomczak_zz
#10 Popularyzator#

To raczej inny temat z monetami.

Z tego co widzę w wersji webowej nie ma możliwości a szkoda, bo jest to wygodniejsze do dodania.

tomczak_zz_0-1615194175951.png

Moderatorka
Moderatorka

@tomczak_zz nie jestem pewna czy dobrze Cię rozumiem. W wersji mobilnej nie ma możliwości gromadzenia kuponów tj. sumowania kilku, podczas jednej transakcji, zarówno w aplikacji jak i na stronie można wykorzystać tylko jeden kod/tylko jedną kartę podarunkową. Podczas zakupów w aplikacji należy zamienić kod z karty na kupon, aby dokonać zakupu, natomiast na stronie wystarczy wpisać kod z karty w formularzu dostawy.  

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
tomczak_zz
#10 Popularyzator#

@la_nika chodzi o taką sytuację: mam karty podarunkowe z numerami ABC i XYZ. Chcę je dodać do swojego konta na Allegro tak abym miał je dostępne jako kupony na swoim koncie Allegro i "zapomniał" o tych kartach podarunkowych że mam je np. na mailu. W aplikacji mobilnej mogę je dodać i później mogę je wykorzystać przy płatności. W wersji webowej Allegro nie widzę opcji która pozwala na dodanie kart podarunkowych jako kuponów i zapisanie ich do konta Allegro tak jak w aplikacji mobilnej. 

Moderatorka
Moderatorka

@tomczak_zz dziękuję za wyjaśnienie, dopytałam o to dział zajmujący się kuponami, w tym momencie zamiana karty podarunkowej na kupon jest możliwa tylko w aplikacji i nie planowaliśmy udostępniać takiej możliwości w wersji deskopowej, ale dziękujemy za Twoją sugestię, trafiła już do odpowiednich osób. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
tomczak_zz
#10 Popularyzator#

Ok, dziękuję za informację. 🙂 

Podsumowując obecnie kod z karty podarunkowej w wersji webowej mogę użyć tylko w momencie płatności za towar wybierając opcję że mam kupon (wtedy kod obniża cenę transakcji). 

W aplikacji mobilnej mogę kody z karty podarunkowej zapisać jako kupony i je tam po prostu mieć zapamiętane na swoim koncie Allegro. W momencie płatności mogę wtedy ten kod dodany w przeszłości przez aplikację mobilną wykorzystać w aplikacji mobilnej jak i przez stronę internetową. Widzę w jednym miejscu wszystkie swoje kupony podarunkowe/kupony i mogę je wygodnie wykorzystać kiedy potrzebuję. 

Łatwiejsze jest wprowadzenie/skopiowanie kodów w wersji webowej na komputerze niż przepisywanie czy nawet kopiowanie na smartfonie tych wartości. 

Dzięki. 🙂

#21 Demiurg#

@tomczak_zz Czy te kupony przypadkiem nie mają jakiegoś (nie za długiego) terminu ważności?

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów
tomczak_zz
#10 Popularyzator#

@Knowhere chyba w 100% spotkałem się z rokiem ważności. Czy to karty podarunkowe z platform benefitowych u pracodawców czy karty podarunkowe Allegro na Allegro

Moderatorka
Moderatorka

@tomczak_zz karty podarunkowe mają 12 miesięczny termin ważności ale np. kupony wymieniane z monet są ważne przez 14 dni (na wykorzystanie monet od momentu ich naliczenia Kupujący ma rok). 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
tomczak_zz
#10 Popularyzator#

@la_nika tak zgadza się. Kupon z monet to 14 dni. Karta podarunkowa ma 12 miesięczny termin ważności, kupon stworzony z karty podarunkowej ma taki termin ważności jak karta podarunkowa.

tomczak_zz_0-1615368950711.png

A przy okazji załączenia tego zrzutu ekranu to właśnie dokładnie tej opcji brakuje w webowej wersji. 😉

Moderatorka
Moderatorka

@tomczak_zz dziękuję za potwierdzenie i zrzut, Twoja sugestia została przekazana do odpowiedniego działu, więc na pewno będzie brana pod uwagę i analizowana 🙂 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
tomczak_zz
#10 Popularyzator#

Super. 🙂

#10 Popularyzator#

@la_nika  napisał(a):

@tomczak_zz dziękuję za potwierdzenie i zrzut, Twoja sugestia została przekazana do odpowiedniego działu, więc na pewno będzie brana pod uwagę i analizowana 🙂 

Coś wiadomo po ponad 2 latach? 🙂 

Moderatorka
Moderatorka

@tomczak_zz przykro mi, ale sytuacja się nie zmieniła. Nie mam informacji czy planowana jest zmiana w tym zakresie, natomiast Twoja sugestia została przekazana. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów