anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mobilian cyrk ze zwrotem telefonu lub kasy

MAMY ROZWIĄZANIE!
ralfik2977
#7 Wielbiciel#

w sierpniu ubiegłego roku tj. 2019 r., 14 lutego br. wysłałem telefon, do naprawy i co? 26 lutego gość go odebrał i przesłał info na telefon sms, że odebrał, na początku  marca br. się do niego odezwałem i co z telefonem? (odp. się naprawia) ano jaja; reklamacja 36 dni trwa, (wg. moich obliczen na początku kwietnia powinien być koniec) ; we wtorek 28 IV br, wysłałem gościowi info nt. zwrotu telefonu lub kasy, ani telefonu ani kasy. Piszę bo sprawa trwa już dłuższy czas (prawie już 3 miesiace, choć głośnik  i mikrofon w tej nokii 6.1 już wczesniej nawalił we wrzesniu 2019 r., wszystkie rozmowy musiałem prowadzić jak na krótkofalówce na głos) - koszt zakupu wynosił 773 zł (i tym mnie gość skusił, o gwarancji przedłużonej pomimo wystawienia komentarza pozytywnego już zapomniałem ). Nie ukrywam, czesto kupuję na allegro, ale efekt będzie taki że nic powyżej 100 zł, na tym portalu nie kupię, ostatnio zaczynają mi się zdarzać felerni sprzedawcy (ale o nich już nie piszę - jeden od kabelka rs 232 a drugi od płytek dvd - tragedia, tu duzych strat już nie ma, już się pogodziłem ze stratą kasy) . Co do gepard mobilian już teraz widzę, że gość gra na zwłokę. 

nr aukcji i link : edit

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
xyz96
#21 Demiurg#

Podałeś mnóstwo dat i zdarzeń, ale widać, że nie znasz swoich praw. Najlepiej nie reklamować z tytułu gwarancji, tylko na podstawie rękojmi - wtedy żaden "gość" z Allegro Ci nie podskoczy. Poczytaj dokładnie, krok po kroku, o reklamacji na podstawie dwuletniej rękojmi; https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/ Jeśli czegoś nie rozumiesz, dopytaj tutaj.

oznacz moderatorów
ralfik2977
#7 Wielbiciel#

Ale wyraxnie napisane ze gośc przekroczył terminy już dawno czy to z tytułu rękojmi czy z tytulu gwarancji, a teraz się nie odzywa wogóle, są problemy z dodzwonieniem się do niego, napisże jeszce maila z tytułu rękojmi - bo gość opchnął towar wadliwy. Sprawa jest prosta:  albo oddaje kase albo oddaje telefon, już ciul z tym że jest zepsuty, już gościa olać. Kupowąłem inne przedmioty i tu jak miałem wadliwe towary to kasę mi oddawano. Atu mamy sytuację żeby wystawić mu negatywny komentarz i ostrzeżenie  dla pozostałych allegrowiczów, na dodatek mobilian już teraz nie sprzedaje żadnej rzeczy na allegro, nagle zniknął.  

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

Nie zniknął, sprzedaje nadal i jest to firma. Masz jego dane. Napisz do Allegro w tej sprawie ; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a&subjectId=5d429015-5...

Jeśli to nie pomoże, poproś o pomoc Rzecznika konsumentów - pomagają bezpłatnie, adresy znajdziesz w sieci.

oznacz moderatorów
cloudcloud
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@ralfik2977 zachodzę w głowę, dlaczego od razu nie skontaktowałeś się z nami w tej sprawie. Skorzystaj z linka podanego przez @xyz96 

Klaudia
   Były Moderator
oznacz moderatorów
ralfik2977
#7 Wielbiciel#

już z niego skorzystałem. Dzisiaj wysłałem wiadomości i opisałem co jest grane, dlaczego nie skontaktowałem się ? dlatego, że nigdy z czymś takim nie miałem do czynienia. 

pozdrawiam 

ralfik2977

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg#

jak napisał @xyz96 widać że nie znasz swoich praw i obowiązków

całe szczęście dla Ciebie, że Sprzedawca także ich nie zna

Jeżeli składałeś reklamację z tytułu rękojmi to Sprzedawca ma 14 dni na odpowiedź - jeżeli milczy i nie ustosunkował się do niej uznał reklamację i musi ci naprawić tel lub oddać środki - jeżeli tego w niej żądałeś

ale Kupujący ma 2 miesiące od daty ujawnienia wad zgłosić je Sprzedawcy - a ty zrobiłeś to jak widzę po terminie i tutaj publicznie się do tego przyznałeś

oznacz moderatorów
ralfik2977
#7 Wielbiciel#

to nie do końca tak jest , 8 IX2019 r.  już zgłaszałem sprzedawcy, tylko telefonu nie wysłałem, bo byłem przekonany że to minie. A tymczasem usterka mikrofonu i głośnika dalej była przez kolejne miesiące. 

oznacz moderatorów