anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Moja przesyłka do mnie nie dotarła lecz pokazuję że kurier dostarczył paczkę, co robić?

Client:48286636
#1 Nowicjusz#

Zamówiłem paczkę ale wysłano ją jeszcze raz z nie wiadomego powodu i pokazuję że przesyłka została dostarczona nie wiem co mam teraz zrobić czekać na paczkę czy może zamówić  od nowa proszę o pomoc

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:48286636 Za przesyłkę do czasu jej otrzymania przez Ciebie odpowiada sprzedawca, więc jemu złóż pisemną reklamację. Najlepiej zrób to w Dyskusji; https://allegro.pl/dyskusje/nowa tam pomoże Ci pracownik Allegro. https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/prawa-ogolne/odpowiedzialnosc-sprzedawcy-za-przesylke/

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

@xyz96  nic nie wiemy i od razu dyskusja. Wypadałoby napisać jaka forma wysyłki, skąd wiadomo, że została doręczona itd. Ile ja razy miałem taką sytuację, a okazywało się, że ktoś z domowników odebrał przesyłkę, a faktyczny adresat czekał i się denerwował. Jesli to np, allegro polecony mógł zostać dostarczony do skrzynki pocztowej (w systemie będzie doręczenie) możliwości jest wiele i możemy sobie tutaj gdybać, a z postu autora zbyt dużo nie wynika.

xyz96
#21 Demiurg#

@mikeza No to pytaj, zamiast komentować mój post. W Dyskusji wszystko się szybko wyjaśni, dlatego zawsze ją polecam bez grania na czas i bez zbędnych pytań.

Prawda @Kaliope_Brzeg  ?

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

@xyz96  w dyskusji wyjaśni się, czy ktoś z domowników odebrał przesyłkę ? to może, jeszcze sprzedawca ma to sprawdzić z pomocą allegro ?? Faktycznie takie rady są na wagę złota.

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:48286636 Oczywiście że za towar do czasu odbioru odpowiada sprzedawca, prawdą może być to że nie w tym winy sprzedawcy, tylko kuriera, ja osobiście przed otwartą dyskusją zapytałbym sprzedawcy o przesyłkę.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@LEW433 Nie wprowadzaj w błąd. Za winę kuriera odpowiada względem kupującego sprzedawca.

oznacz moderatorów

orbitkownia_pl
#11 Animator#

czyli jak kurier doręczy paczkę a kupujący powie że nie dostał (teraz nie ma wymogu podpisywania odbioru) to sprzedawca ma kupującemu oddać pieniądze?

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

@Client:48286636  nic nie rozumiem z tego postu, najlepiej zacząć od znaków interpunkcyjnych, bo tak mamy bełkot. Zrozumiałem tylko, że dwukrotnie wysłano paczkę, i druga przesyłka nie dotarła ?

WREDZIA-W1
#21 Demiurg#

@Client:48286636 Pokażę Ci, na czym polega magiczna moc przecinków.

1. Panowie bydło, umiera burmistrz, prosił byście jego mięsa nie jedli.

2. Panowie, bydło umiera, burmistrz prosił, byście jego mięsa nie jedli .

Ula

Ula
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@WREDZIA-W1 A kiedy Lwu przedstawisz tę magię? 🙂

oznacz moderatorów

WREDZIA-W1
#21 Demiurg#

@xyz96 Lwu nie muszę, bo on tu jest codziennie i czyta, więc wie 🙂

Ula

Ula
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@WREDZIA-W1 Może coś wie, ale nie rozumie i ciągle błędy robi. Gdybyś Ty mu zwracała uwagę.......ale nie zrobisz tego. Raz zrobiłaś to i na Ciebie naskoczył, a mnie zwyzywał.

oznacz moderatorów

WREDZIA-W1
#21 Demiurg#

@xyz96 Obiecuję, że będę zwracała uwagę także jemu 😀

Ula

Ula
oznacz moderatorów

WREDZIA-W1
#21 Demiurg#

@xyz96 Ty mnie chyba jednak troszkę lubisz, że mi wpunkty dajesz 😂 🤣 😂 🤣

Ula

Ula
oznacz moderatorów

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Client:48286636, warto skontaktować się ze Sprzedającym i napisać mu o całym zajściu. Być może uda się to załatwić bezpośrednio z firmą kurierską, jednak co do zasady, Sprzedający odpowiada za przesyłkę do momentu jej dostarczenia do Kupującego.

Maja
   Moderatorka