Bardzo fajnie jak do mutliboxa tafi kilka paczuszek. Gorzej jak trafią duże, ciężkie i nieporęczne paczki. Już kilka razy miałem sytuacje taką, że ledwo to doniosłem do domu. Do paczkomatu mam 200 m i nie chcę jeżdzić tam samochodem, bo coś włożono do multiboxa. Uważam, że należy w przypadku multibox dać możliwość jej ponownego otwarcia przez godzinę lub dłużej. Większość paczek odbieram po godzinie 23, tak, że konsultant na info-lini jest już niedostępny.
Cześć, @hawrys56! Dziękuję za Twoje sugestie, są one dla nas naprawdę cenne! Przekazałam je do zespołu, który opiekuje temat Multibox. 😊 Naszym celem przy Multibox, jest zwiększenie dostępności skrytek - dlatego nie zakładaliśmy różnego czasu na odbiór przesyłek/ponownego otwarcia skrytki. Na ten moment, w sytuacji, gdy masz do odbioru więcej przesyłek, gdzie mogą pojawić się cięższe paczki - mogę jedynie zasugerować poproszenie kogoś bliskiego o pomoc podczas odbioru.
Z tego co czytałem jest możliwość ponownego otwarcia skrytki w ciągu 15 minut po odebraniu towaru. Sądzę, że nie jest wielkim problemem przedłużenie tego czasu. 15 minut to krótko. W moim przypadku 30 minut by rozwiążywało sprawę na 100%, ale ja sugeruję 60 minut, bo wiele osób ma dalej ale jeszcze dość blisko. Jak ktoś ma bardzo daleko, to weźmie samochód.
Według mnie jeśli nie potwierdzi się odbioru wszystkich paczek z multibox powinno być możliwe ponowne otwarcie skrytki w dowolnym momencie, aż do czasu upłynięcia terminu odbioru przesyłek.
@kazzo2 działamy, żeby znaleźć najlepsze rozwiązanie dla takich sytuacji, dlatego dzięki za sugestie. Wszystkie trafiaja do osób odpowiedzialnych za tę funkcję.