anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie chcę DHL

barbarella399
#7 Wielbiciel

Jestem bardzo niezadowolona że wszędzie jest opcja dostawy DHL ,uważam że to najgorsza firma. Nie można się nigdzie dodzwonić,nie dostaje e-mail z informacją kiedy będzie kurier ani żadnego nr . telefonu .Czy mam brać dzień wolny od pracy i stać w bramie ,kiedy on przyjedzie,to jest chore .

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@barbarella399 a kto Cię zmusza do wybierania DHL ? oczywiście prócz smarta tam allegro wybiera za Ciebie, są inni sprzedawcy, są inne portale, nie ma przymusu tu robić zakupów 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@barbarella399 na formularzu dostawy i płatności możesz wybrać dogodna dla Ciebie metodę dostawy, tylko w przypadku kuriera Smart! wybieramy dla Ciebie najkorzystniejszego przewoźnika, nie możemy wykluczyć konkretnej firmy z tego wyboru. 
W przypadku problemów z paczką dostarczaną w ramach Allegro Delivery (nawet gdy przewoźnikiem jest DHL) możesz zgłosić się do nas (tel. 616 306 886). 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

WedgeAntilles
#8 Zapaleniec

Najkorzystniejszego dla kogo? Dla allegro czy dla kupującego czy dla sprzedającego?

Allegro wybiera takiego co nie zapewnia możliwości wysyłki w tym dniu co deklaruje sprzedawca bo na przykład odbiera paczki rano a inny odbiera po południu. 

A naciskacie sprzedawców aby wyrobili się w deklarowanym czasie, który zresztą kłamliwie pokazujecie przy zakupie i nabieracie ludzi, że będzie następnego dnia mimo deklaracji sprzedawcy, że wysyła inaczej.

oznacz moderatorów

barbarella399
#7 Wielbiciel

Ja płacę i to ja powinnam decydować co jest dla mnie najlepsze. W każdym mieście sprawdza się inne rozwiązanie. Poza tym nie podoba mi się jak chcecie z jednej firmy zrobić monopoliste i pozbyć się konkurencji. To chyba nie jest do końca uczciwe. 

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@barbarella399  No właśnie nie płacisz więc nie decydujesz. Proste - chcesz za darmo to zdajesz się na ślepy los w postaci tego co Ci wylosuje Allegro. Chcesz sobie wybrać kuriera - nadal taka możliwość jest tylko wtedy trzeba zapłacić za dostawę. 

oznacz moderatorów

barbarella399
#7 Wielbiciel

Przepraszam ale może ty nie płacisz, a opłata smarta to co za darmo, musisz zrobić opłatę na rok, ale w tamim razie mam w dupie smarta i allegro. I te kretyńskie komentarze, bo masz za darmo. 

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@barbarella399 Nie rozśmieszaj ludzi z tą opłatą za smarka🤣 > płacisz 49 na cały rok > to są w normalnych warunkach 3-4 dostawy, a gdzie cała reszta, która już masz za free > nie liczysz się z tym, że do tych smarkowych dostaw dopłacają sprzedający > chcesz smarka do bierz to co dają > a jak Ci nie odpowiada kurier DHL to zapłać normalną cenę za porządnego kuriera🤔

oznacz moderatorów

WedgeAntilles
#8 Zapaleniec

Ty czegoś nie rozumiesz: Klient wybiera smarta i kuriera, po czym ładuje sprzedającemu negatywa, że mu kurier nie dostarczył następnego dnia bo allegro kłamliwie pokazuje, że będzie następnego dnia - NIEZALEŻNIE od wybranej opcji przez samo Allegro. Sprzedawca deklaruje 3 dni a Allegro wie lepiej. Sprzedawca dobrze zna czym może wysłać aby było najszybciej i najsolidniej a Allegro mu się wtrąca ze swoimi algorytmami. Wcześniej w Smart był wybór i wiedza czym klient dostanie czyli znał jak kurierzy działają w jego regionie. Teraz Allegro wybierze ci np. kuriera Pocztex, który jest znany z niesolidności a sprzedawca dostaje negatywa "bo nie było następnego dnia".

oznacz moderatorów

barbarella399
#7 Wielbiciel

Tak sprzedawca dopłaca do tego interesu, biedni oni. Sprzedawca też nie musi mieć tej opcji jeśli już. Płacą ci za takie komentarze czy może sam jesteś sprzedającym. Jeśli chodzi o porządnego kuriera to każdy ma swojego ulubionego, w jednym miejscu będzie to dpd w innym DHL, w jeszcze innym i post. Tam pracują ludzie którzy są różni. Dla mnie nie ma że ta czy inna firma jest lepsza, po prostu w moim miejscu jest taka sytuacja i chcę wybrać najlepszą opcję dla siebie. Jeszcze nigdy nikt nie wyszedł dobrze na tym że jest  jeden monopoliste i to on ustala warunki. Zobaczymy za jakiś czas jak zostanie DHL i wywinduje ceny, bo nie będzie miał konkurencji. 

oznacz moderatorów