Nie mogę dokonać płatności przez aplikację Allegro z podpiętą kartą Visa Paywave. Na etapie zatwierdzania płatności 3D Secure w przeglądarce po wpisaniu hasła i kodu z smsa pokazuje się błąd.
W apce/przeglądarce (strona mBanku): "an error occurred during authentication".
Na allegro: "Błąd przy potwierdzeniu płatności w banku (3D Secure). Zapłać ponownie."
Wszystko wpisuję poprawnie, limity karty są ustawione powyżej kwoty płatności.
Na innym urządzeniu jest to samo. O co chodzi?
Allegro nie jest w stanie pomóc i zaleca kontakt z bankiem, konsultant z banku potwierdza, że jest problem z akceptacją 3D Secure i nic więcej nie może pomóc. Jedyne co sugeruje to próba na innym urządzeniu (zrobione, nie działa) i wyczyszczenie ciasteczek z przeglądarki, ale ta strona 3D Secure nie odpala się chyba w mojej przeglądarce (lub systemowej) tylko jest to chyba jakaś wewnętrzna przeglądarka aplikacji Allegro i nie ma tam takiej opcji jak czyszczenie ciasteczek.
@JCD_Man podaj proszę numer korespondencji, w której konsultujesz sprawę z nami. Jak rozumiem problem pojawia sięw aplikacji, czy próbowałeś przejść przez płatność na przeglądarce na komputerze? Jeżeli tak, i występuje ten sam problem, otwórz przeglądarkę w trybie incognito, zaloguj się do allegro i spróbuj ponowić płatność. Jeżeli w trybie incognito płatność zostanie zrealizowana, oznacza to, że problemem są ciasteczka lub zainstalowane wtyczki. Jeżeli te działąnie nie pomoże, daj znać.
Problem występuje u mnie tylko w aplikacji i to od dawna. Na przeglądarce na komputerze jest ok.
Udało mi się dokończyć płatność w aplikacji, ale nie z użyciem podpiętej karty tylko przelewem. Wtedy też przełącza się na stronę internetową do wpisania logowania do banku i kodu z smsa, ale nie ma problemu jak z użyciem 3D Secure.
Wydaje mi się, że w aplikacji Allegro potwierdzenie płatności 3D Secure na stronie banku odbywa się w przeglądarce wbudowanej w aplikację Allegro bo w moich przeglądarkach na telefonie (systemowa i druga zainstalowana) w historii nie ma śladu po stronach banku. Na tablecie to samo. Czy nie jest tak, że apka Allegro otwiera strony banku w Android System WebView (wbudowany silnik przeglądarki w systemie)?
Chyba, że jakieś ustawienie w systemie android wpływa na działanie przeglądarki w apce Allegro?
@JCD_Man Weryfikuję Twoją sprawę. Jak tylko otrzymam informacje, wrócę z odpowiedzią.
@JCD_Man Wracam do Ciebie z odpowiedzią. Otrzymałam informację, jeśli płatność z innego urządzenia przechodzi a z telefonu nie, to wskazywałoby na to, że coś jest nie tak na Twoim telefonie. Spróbuj proszę jeszcze przeinstalować aplikacje.
Niestety, ale za kłopoty z 3DS odpowiada bank.
Daj znać, czy się udało. 🙂