Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam ,
Mam taki problem nie mogę otworzyć linku strony allegro w programie Word .
Dostaję taki komunikat : Nie można otworzyć : " adres strony allegro" . Nie można pobrać żądanych informacji.
Inne strony http się otwierają.
Dzięki za odpowiedzi
@wb1402Jaki masz system operacyjny i co to za wersja Offica ?
Witam ,
Ok zapomniałem napisać w pospiechu a więc system Windows 7 SP1 64 bit i Office Word 2016 , Firefox przeglądarka .
Wspomnę iż na początku gdy system był nowo postawiony i zainstalowany Office to chodziło bez problemu odnośnik hiperlinku otwierał stronę w przeglądarce Firefox.
Dzięki za wskazówki.
@wb1402 Zobacz tutaj w Windowsie
Panel sterowania\Wszystkie elementy Panelu sterowania\Programy domyślne\Ustaw programy domyślne
Firefoxie
Na Firefoxie próbowałem w taki sposób jak wyżej ale nic nie pomogło .
@wb1402 Obstawiam, ze masz błąd w linku, wpisywałeś link ręcznie czy wklejałeś? Wpisywałeś jako hiperłącze z opcjami w których ustawiasz jak się ma otwierać i gdzie? Komunikat jaki dostajesz jest z worda czy przeglądarki?
Tak kopiowałem z paska adresów przeglądarki , wcześniej to działało to normalnie.
Błąd wychodzi juz w programie Word nie wchodzi wogole do przeglądarki
@wb1402 Spróbuj go wkleić w nowym dokumencie worda, po wklejeniu enter i zobacz czy działa (otwierasz go klikając jednocześnie ctrl+link?), jeśli tak to masz coś namieszane w formatowaniu dokumentu, może się z czymś łączy link , np z innym linkiem. Sprawdź w nowym otwartym dokumencie.
Tam gdzie Ci sie nie otwiera, możesz sprawdzić czy wszystko jest ok klikając na link ppm i edytuj hiperłącze
Witam ,
Próbowałem w nowym dokumencie również mam ten sam błąd , wchodzenie w link mam ustawione na pojedyncze klikniecie bez ctrl wyłączyłem to w opcjach.
Wyjaśnij mi o chodzi z tym linkiem "PPM" bo edycja hiperłącza to wiem
@wb1402 ppm to skrót do Prawy Przycisk Myszy.
Wklej ten link tutaj jeśli możesz, bo to trochę dziwna sprawa skoro piszesz, ze inne linki się otwierają
@ZibiK30 Lepiej niech podlinkuje ten swój dokument😏
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@wb1402 to jest najprawdopodobniej błąd certyfikatu w word
Wgrałem Worda starszego z 2013 r i wszystko jest OK !!!!!!!!!!!!!!!
Ale Word nowszy pozostał z tym problemem.
Pozdrawiam
@wb1402 Ciekawe ze dało się zainstalować starszą wersje obok nowszej. Jednak nie jest to rozwiązaniem a ciekawy jestem co z tym linkiem, musiałeś coś namieszać w ustawianiach tego linka, używasz makr w wordzie?
@ZibiK30 dziś miałam z koleżanką w pracy dokładnie ten sam problem - dotyczył wszystkich (kilku) linków z allegro wklejonych do Worda 2010 - link wklejony poprawnie tzn. skopiowany z Worda i wrzucony do przeglądarki otwiera się prawidłowo, poprzez kliknięcie w łącze wew. Worda wyrzuca komunikat jak w głównym poście kolegi. Co więcej po zapisaniu dokumentu do pdf linki otwierają się prawidłowo.