anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie odebrałam w paczkomacie zakupionego towaru . Jak odzyskać zwrot pieniędzy.

Lucyna647
#1 Nowicjusz#

Nie odebrałam porostu przesyłki towar wrócił do sprzedającego jak odzyskać pieniądze .

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

kostas11
#21 Demiurg#

@Lucyna647 nieodebranie paczki to jest nie wywiązanie się z umowy, towar dalej należy do Ciebie 🙂 i trzeba ponieść koszty i starty na jakie naraziłeś sprzedawcę 😞

Napisz czy zakup od firmy czy osoby prywatnej ? 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Lucyna647 jeśli jesteś konsumentem , a sprzedawca firmą musisz zmienić prawo własnosci do produktu poprzez odstąpienie od umowy i pokryć koszt powrotu przestyłki jeśli występuje . 

W przypadku , gdy zakup nie był konsumecki lub sprzedawca nie jest firmą pozostaje tylko porozumienie stron.

oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

@Lucyna647 
Ja dodam do wypowiedzi przedmówców, że warto nie zwlekać z dopełnieniem wskazanych przez Nich "formalności" - bo mogą pojawić się jeszcze koszty przechowania nieodebranej rzeczy.

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Po prostu tzn. nie chciało mi się ,zapomniałam czy inny powód ? Teraz powinnaś poprosić sprzedawcę o ponowną wysyłkę po wcześniejszym opłaceniu ponownego nadania lub jak rezygnujesz to pokryć jego koszty zwrotu (o ile takie poniósł) .

oznacz moderatorów