Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Oczekiwałem na przesyłkę kupionego urządzenia z chin. W Allegro pojawiło się że przesyłka została odebrana a dostarczona przez DPD. Nie otrzymałem, nie odebrałem przesyłki i Nawet nie dostałem żadnej informacji o paczce. Żadnego powiadomienia, ani e-mailem, ani sms, ani telefonicznie. Poprostu na Allegro pojawiło się że paczka została dostarczona. Na Allegro jest nr przesyłki Chińskiego przewoźnika Yanwen UJ753857488YP. Gdy próbuję złożyć reklamację że nie otrzymałem przesyłki to nie mam możliwości bo pisze transakcja zakończona przesyłka dostarczona. Postanowiłem dowiedzieć się w DPD to podając nr z przesyłki w Allegro dostaję informację że takiej przesyłki nie ma i że podaję nr nie prawidłowy. Następnie postanowiłem poszukać w dostawach Yanwen. To na kilku stronach śledzenia jest pokazane że ta przesyłka została dostarczona gdzieś w Plocku a ja mieszkam w Pszczynie koło Bielska- Białej. Co robić w takiej sytuacji. ????
Dyskusji nie da się otworzyć?https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
Właśnie nie. Mogę otwożyć dyskusje tylko nie zakończonych zakupów. Więc podaje mi że tej Transakcji nie ma w aktualnych.
Musisz spróbować złożyć reklamację allegro na ich dostawcę . Gwarantują bezpieczne zakupy to powinni zadbać by każdy był zadowolony .
Wpisałem widniejący nr dostawy w śledzenie przesyłek Yanwen jest kilka takich portali i pokazuje że istotnie taka przesyłka przyszła do polski i dalej DPD dostarczył przesyłkę lecz nie do mnie a do jakiegoś odbiorcy w Płocku a ja mieszkam w Pszczynie między Tychami a Bielsko-Białą. Więc jak to możliwe że kurier wiezie paczkę do innego miasta i osoby. Myślę że sprzedawca podał taki nr przesyłki, może kilku osobom a wysłał tylko jedną paczkę. Nie mniej u mnie po numerze przesyłki figuruje przesyłka odebrana i zamknięta możliwość dyskusji. Jeszcze popróbuję jakoś nakreślić to Allegro bo Przecież kurier nie może wieźć paczki na inny adres. Jak narazie nadal nie wiem jak to ugryźć.
@Jarmon100 Możesz doprecyzować, dlaczego nie możesz założyć dyskusji? Jeśli zakup był na Allegro, to musi on być widoczny w zakładce "moje zakupy".
Nie mogłem bo automat podawał ze mam zobaczyć status przesyłki. Poprosiłem Allegro o pomoc z innej rubryki niż kłopoty z dostawą i Allegro zainterweniowało, właśnie trwa dyskusja. Sprzedający odpisał o wysyłce niewłaściwego przedmiotu i że może mi zwrócić pieniądze. Tyle dobrze. lecz nie po to się coś kupuje by czekać a potem po miesiącu dostać pieniądze. Jak tak się zakończy to chociaż nie będzie straty. Czekam na dalszy przebieg i zakończenie kłopotliwej transakcji. Dziękuję że jesteście i że można szukać tu podpowiedzi bo bywają momenty że nie wiadomo co zrobić.