anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

niekompetentny pracownik allegro

lafoke
#8 Zapaleniec#

Od godz 11 pracownik allegro na messenger nieudolnie pomaga mi, każe przesyłać ekrany, a potem na nie nie patrzy i każe mi wybierać opcje, których na tych ekranach nie ma. 3 godziny to trwa.

Poprosiłam o zmianę tej osoby i cisza. Gdzie można złożyć skargę?

oznacz moderatorów
29 ODPOWIEDZI 29

br.
#21 Demiurg#

Skargę na kompetencje pracowników Allegro powinieneś złożyć do Luxemburga, namiary są dostępne w internecie.  Natomiast skargi do Poznania nie napiszesz bo wszysstkie namiary, kontakty są tajne, niedostępne.

ps. możesz pisać po polsku, oni przetłumaczą...

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@lafoke 

A co tam potrzeba, może jakoś doradzimy 🙂

oznacz moderatorów

lafoke
#8 Zapaleniec#

Jestem na allegro wiele lat i nieraz to robiłam. Ustawiłam nowy adres wysyłki. Nie mogę dziś podpiąć paczkomatu. Najpierw nie pokazywał nic w okolicy (a jest), potem pokazywał miasto 200 km od tego miejsca.

Odinstalowalam apke. Sprawdziłam na stacjonarnym. To samo.

Znam dokładny adres paczkomatu, ale nie było żadnej lupki.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@lafoke Nihil novi😧

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Nawet na 100% nie określisz czy to bot czy człowiek. Większość spraw łatwiej tu wyjaśnić, moderatorki szybciej działają niż cały botowo-kopiująco-wklejający zespół tam. Ale fakt że nie wszystkim mogą się zająċ Jeśli sprawa nie dotyczy blokady to jest szansa na szybsze rozwiązanie jej tu.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

lafoke
#8 Zapaleniec#

kurdę, pokłóciłam się z botem😂

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Boty się gubią na prostych pytaniach, na przykład dwa razy dwa - ile?

A jeśli chodzi o paczkomat to znajdź numer potrzebnego paczkomatu na stronie InPost  i wpisz numer, nie adres.

oznacz moderatorów

lafoke
#8 Zapaleniec#

Screenshot_20230725_185050_com.gspace.android.jpg

 Nie mam okna, żeby cokolwiek wpisać. 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@lafoke Opisz proszę dokładnie, na czym polega problem. Postaram się pomóc. 🙂 Co to jest za zakładka? Korzystasz z aplikacji czy z przeglądarki? 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

lafoke
#8 Zapaleniec#

Dziękuję.

Wybrałam aukcję, chciałam zmienić adres wysyłki na ten wprowadzony dziś. Nie byłam w stanie wybrać żadnego rodzaju darmowej dostawy. W rej okolicy są paczkomatu, znam adres, ale pokazywała mi sie okolica bez żadnego i bez lupki. Po interwencji pracownika allegro zaczęła mi się pokazywać Nidzica, czyli ok. 200 km dalej. Ale też bez lupki.

Co ciekawe, ten adres mam juz wprowadzony na mamę, a dziś wprowadzilam na tatę, z jego nr tel. 

Przez 3 godziny pracownik gadał jak bot, a jak poprosiłam o zmianę osoby, to zamilkł i nie przyszła zwyczajowa ankieta na messenger.

Problem jest nierozwiązany.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@lafoke Z tego co widzę, to rozmowa została przerwana, ponieważ nie udzieliłaś odpowiedzi. Doradca prosił o przesłanie zrzutów poszczególnych kroków, jakie wykonujesz (nie tylko już z samej mapki, ale również kroki, które podejmujesz przed przejściem do samej mapki). Dodaj proszę te zrzuty tutaj lub wyślij je na adres spolecznosc@allegro.pl podając w wiadomości link do wątku. Skieruję Twoje zgłoszenie do działu technicznego.  🙂

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

lafoke
#8 Zapaleniec#

No nie, ja te zrzuty wysłałam krok po kroku i znów zostałam o nie poproszona.

Poprosiłam o zmianę osoby, gdy kazał mi wybierać opcje, której nie miałam, co było widać na zrzucie.

Czemu Pani pisze niezgodnie z prawdą? Gdyby nie dane osobowe, to wrzucilabym tę 3-godzinną rozmowe tutaj. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@lafoke jakby to ująć i jedni i drudzy reprezentują sobą podobny poziom merytoryczny - betonu w kompetencjach 

oznacz moderatorów

Agent555
#19 Nestor#

Na messengerze nie odpisuje bot tylko odpisuje żywy człowiek .

Możesz złożyć reklamacje lub skargę na doradce

oznacz moderatorów

lafoke
#8 Zapaleniec#

Jak?

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz#

@lafoke Wysyłasz skargę na piśmie na adres głównej siedziby Allegro, dział personalny i opisujesz zwoje niezadowolenie i całą sytuację.

lafoke
#8 Zapaleniec#

w XXI w reklamacji listem?😂

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz#

@lafoke  napisał(a):

w XXI w reklamacji listem?😂

Tak, takie rzeczy załatwia się listem i nawet sobie nie wyobrażasz, jak jest to skuteczna metoda w XXI wieku. Jako ciekawostkę dodam, że w Japonii bez pieczątki, podpisu i papierka nic nie załatwisz w urzędzie - ot co, dowód na papierze ma swoją moc. Mnie też ostatnio zlała jedna z większych firm w Polsce. Przez kilka miesięcy jakbym kontaktował się z murem. Natomiast na pismo odpowiedzieli w godzinę od jego otrzymania i sprawa została załatwiona.

Agent555
#19 Nestor#

@lafoke  zamów kontakt telefoniczny lub wejdź na czat z allegro pojawi się konsultant i napisz że składasz reklamacje lub skargę na pracownika 

https://allegro.pl/pomoc/kontakt

oznacz moderatorów