Nieprecyzyjne wyniki zapytań ??? - brak możliwośći właściwej oceny

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam,
To, że wyszukiwanie na AlleD... jest coraz bardziej beznadziejne, to chyba większość użytkowników coraz bardziej doświadcza... 😡😠😡
Pod wynikami wyszukania pojawia się zazwyczaj pytanie/ankieta:
Na ile jesteś zadowolony/a z tych wyników wyszukiwania?
Gdzie (teoretycznie) można wybrać ocenę od 1 do 5.
Jednak od jakiegoś czasu, nie można wybrać (zaznaczyć) opcji 1 (jeden) - czyli oceny najniższej.
Tzn. można, ale nic się nie dziej. Dopiero po zaznaczeniu wyższej oceny (2, 3, 4 ,5) pojawia się pytanie:
Co wpłynęło na Twoją ocenę?
i możliwość wyboru powodu tej oceny (np. niewłaściwe oferty w stosunku do wpisanej frazy).
Czy to jest (czyjś wewnątrz Allegro) chytry sposób na podwyższenie sobie ocen za "ulepszanie" algorytmów wyszukiwania...? Czy błąd programistyczny ?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Arkadia_OK Sprawdź czy problem występuje, kiedy korzystasz z innej przeglądarki. Jeśli tak, prześlij filmik, na którym zgłoszona nieprawidłowość będzie widoczna. Po jego otrzymaniu skonsultuję tę sprawę z odpowiednim zespołem.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@nat_not - korzystam z dwóch przeglądarek na Windows 10, obie w aktualnych wersjach:
- Firefox ESR 115.5.0esr (32-bit)
- Google Chrome Version 119.0.6045.200 (Official Build) (64-bit)
W obu jest dokładnie taka sama sytuacja jak opisałem.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
PS.
Właśnie sprawdziłem jeszcze na najnowszym macOS z dwoma przeglądarkami Firefox i Safari - efekt dokładnie taki sam. Przy wyborze najniższej oceny (1) nic się nie dzieje. Po wyborze oceny (2) lub wyżej pojawia się ankieta.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Potwierdzam, mam dokładnie tak samo bez względu czy Firefox, LibreWolf czy Brave.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Arkadia_OK @Twisteddjoker czy możecie nagrać krótki film, który będzie obrazował ten problem?
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
_HolaOla_ - to naprawdę nie jest trudne.... dasz radę! 💪
Wystarczy wyszukać cokolwiek, co zwróci przynajmniej jedną ofertę i pod wynikami wyszukiwania spróbować ocenić te wyniki na najniższa ocenę - (1).
Dopóki nie wybierze się wyższej oceny nie przejdziesz do drugiego kroku ankiety - nic się nie dzieje...

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Arkadia_OK Dostałyśmy potwierdzenie, że zgłoszony przez Ciebie problem jest błędem. Odpowiedni zespół został już powiadomiony i pochyli się nad tą sprawą, żeby przywrócić poprawne działanie ankiety. Muszę Cię jednak prosić o cierpliwość.
Moderatorka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Arkadia_OK @Twisteddjoker Moje gratulacje już macie zlecenie nakręcenia filmów, wielu twórców stara się latami o fundusze, a tu proszę, jakie to Allegro hojne ! ... 😂
@_HolaOla_ A ja mam pytanie, tak przy okazji... W tym wątku sugerowałem opcję korzystania z wyszukiwarki Google. Widzę że mój wpis zniknął, ktoś go usunął.
Czy Google jest już konkurencją dla Allegro? Czy jest już na liście zakazanych i każdy wpis z Google będzie teraz usuwany?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@br. W swoim wpisie zachęcałeś do korzystania z zewnętrznych narzędzi i zakupów poza naszym Serwsem, dlatego go usunęliśmy.
Moderatorka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@nat_not OK, przyjmuję do wiadomości, szkoda że nie można już tego zweryfikować.
Przecież cały internet jest "zewnętrznym narzędziem" chcielibyście więc zablokować użytkownikom dostęp do innych stron niż Allegro ?
Mam nadzieję, że jednak aż takiej cenzury nie uda się wam wprowadzić.