Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@mr_oma Zakupiłam jeansy ,które mają ,jak się okazało,źle powszywane nogawki. Wystawiłam negatywny komentarz ,że myślę iż są z odrzutu i poprosiłam o poinformowanie o tym w ogłoszeniu . I się zaczęło...8 połączeń ze strony sprzedającego (oferta na allegro) oraz 1 ze sklepy stacjonarnego (jak sprawdziłam) Nie rozumiem tego,pid ocenianym produktem wstawiłam zdjęcia tych "krzywych " nogawek. Zgłosiłam do Allegro.Proszę znowusz 4 połączenia od sprzedającego. Pytam się jak długo będę nękana? Czy Allegro coś z tym zrobi?
@anka_2801 tyle że komentarz to obsługa zamówienia a towar się ocenia jako produkt, czy złożyłaś reklamację czy od razu negatyw ? Wystarczyło wysłać na reklamacje i dopiero ocenić jak sprzedawca rozpatrzy reklamację ? czasem zdarzają się wady produktów a przy pakowaniu można przeoczyć 😞
Sprzedający miał w ofercie 3 pary cena 69,90
Nie mam czasu na latanie po dpd i odsyłanie towaru . Sama sprzedawałam i to w mojej pracy było prìorytetem sprawdzanie towaru
@anka_2801 to proponuję następnym razem udać się do stacjonarnego sklepu, przy zakupie online trzeba się liczyć że trzeba dokonać zwrotu czy reklamacji i coś odesłać, takie życie 😞
Co nie zmienia faktu że sprzedawca nie powinien wydzwaniać 😞
Nie pierwszy raz kupuję przez Allegro . Zamówienia na dużo większe kwoty. I nie było problemu. No cóż sprzedający kupił taniej to i taniej sprzedał...Wniosek ...będę kupować u tych Sprzedających,których już sprawdziłam.
W pierwszej kolejności trzeba było skontaktować się ze sprzedającym, poinformować go, złożyć reklamacje, cokolwiek a nie wystawiać odrazu negatywa.
Zgłoś, niech zablokują takiego użytkownika: @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_