Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dokonałam zakupu za około 100 zł, paczka przyszła kurierem za pobraniem, następnie paczkę odebrałam, zapłaciłam towar mi się nie spodobał więc dałam zwrot towaru (ze smartem). Paczuszkę zapakowałam tak jak było i nie odkleiłam starej etykiety bo chciałam nową przykleić w to miejsce przy nadawaniu w punkcie DPD. Jednak paczkę zaniosła bliska mi osoba, której nie przekazałam informacji o przyklejeniu nowej etykiety w miejscu starej. Wtedy byłam pewna, że Pani przyjmująca paczkę w punkcie przykleiła nową etykietę w miejsce starej ponieważ nie nadawałam paczki pierwszy raz. Tutaj wystąpił błąd, ponieważ paczka musiała być do Pani podana "do góry nogami" i tym samym Pani przykleiła etykietę na odwrocie paczki (w nowe miejsce) więc w jednej strony była nowa etykieta a z drugiej stara etykieta. Dała Pani numer śledzenie paczki i dzień później przyjeżdża kurier i ponownie mam zapłacić za tą paczkę ponieważ zeskanował starą etykietę. Wtedy odmówiłam przyjęcia paczki i prosiłam aby zeskanował nową etykietę jednak on nie mógł tego zrobić i zaznaczył, że paczka nie została odebrana a tym samym nie zapłacona. Czy otrzymam teraz zwrot pieniędzy? Jak sprawdzić gdzie paczka się znajduje i czy doszła już do sprzedającego ? Ze sprzedającym pisze na czacie a może powinnam otworzyć spór w celu wyjaśnienia ?
@Client:42950933 Kontaktowałaś się w tej sprawie z DPD? Masz numer przesyłki? Próbowałaś sprawdzić gdzie jest na stronie śledzenia?
Z numeru ze starej etykiety widnieje że paczki nie odebrałam. Z nowej etykiety jest brak danych. W historii przesyłki allegro jest, że paczkę odebrałam później dokonałam zwrotu a później że paczka spowrotem gotowa do nadania i nieodebrana przez kupującego.
"Ze sprzedającym pisze na czacie a może powinnam otworzyć spór w celu wyjaśnienia ?"
Co ma wspólnego spór i sprzedawca do braku umiejętności właściwego nadania paczki? Jak już nie chciało ci się odrywać starej etykiety w obawie o zniszczenie paznokci, to wystarczyło kod kreskowy ze starej etykiety przekreślić markerem...
Dziwne, że taki kod ze starej etykiety w ogóle udało się zeskanować i że system to przepchnął dalej.
Pierwsze co bym zrobił to kontakt bezpośrednio z DPD. Tylko oni mogą pomóc.