Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam mamy pytanie. 2 reklamacja produktu. Na prośbę o zwrot pieniędzy u odesłanie sprzedawca wysyła ponownie produkt. Odebrałam i okazało się, że był ba
Naprawiany jednej nadal jest zepsuty( blender głośno charczy) dodałam filmiki. Sprzedawca upiera się, że produkt nie miał wad i na wylane. Pomoc allegro i zwrot z allegro protect. Co nam zrobić z dyskusja? Zobaczyć jako rozwiązana? Wydałam na 2 przesyłki 50 zł i nadal mam bubel w domu. Zakończyć i omijac szerokim łukiem czy jak to wygląda normalnie?
Przepraszam za słownik
A po co odebrałeś, jak odstąpiłeś od umowy zakupu zgodnie z prawem przy 2 reklamacji masz prawo odstąpić od umowy zakupu i to zrobiłeś, więc po co sprzedajacy Ci odsyła przedmiot? otwórz dyskusję zgłoś reklamację i napisz sprzedającemu ze odstępujesz od umowy zakupu i ma sobie odebrać towar: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
Nie powinnam- wiem. Jednak sprzedawca upiera się, że produkt nie ma wad. Załaczyłam filmik przed wysłaniem, że jest spalony. Po otrzymaniu produktu również nagrałam filmik i produkt ewidentnie był grzebany i chodzi jak stary traktor. Wszystko nagrałam i udostępniam. Sprzedawca się upiera, że nie ma podstaw gwarancji, bo produkt jest ok 🤦 allegro protect zwrócił środki, ale co z tą dyskusja. Wiem moja wina- to jest pierwszy raz.
Nie gwarancji bo tej udziela gwarant, reklamacja u sprzedającego, otwórz dyskusję.
Dyskusja w toku. Sprawa ma się tak, że allegro protect zwróciło środki na moje konto. Mam bubel w domu. Sprzedawca upiera się, że nie ma podstaw do reklamacji. Co teraz mam zrobić? Ogólnie ta rzecz należy do Allegro, bo mi oddali pieniądze za zakup. A co z tą firma? Zakończyć dyskusje jako rozwiązana?
Gdybym nie odebrała to upieraliby się że produkt jest ok i nie ma mowy i zwrocie za przesyłkę.
Co w takiej sytuacji. Kończyć dyskusję?
Teraz wszystko jasne, tak przedmiot należy do Alelgro, a czy zakończyć, sama uznaj, pomyśl czy dyskusja się ze sprzedającym rozwiązała czy nie.
To teraz czekać Man aż allegro zgłosi się po produkt? No nie rozwiązała się, oszukali mnie i allegro.
Nie rozumiem
jeśli dostałaś wniosek do protecta i dostałaś pieniądze to musiałaś ją oznaczyć jako nieozwiazana
tak?
to co chcesz dalej z nią robić?? W ogóle możesz cokolwiek robić?
@Aga-2928 Nic, spokojnie, nie sądzę żeby Allegro chciało cokolwiek.