Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Chciałbym wam pokazać jak pewien miły pan sprzedaje "niesprawdzoną" "nie testowaną" część do komputera, podczas gdy już na innej aukcji sprzedaje dokładnie tę samą część, ale jednak już sprawdzoną i testowaną! xD
https://allegro.pl/oferta/karta-dzwiekowa-creative-sound-blaster-sb0100-9025120146
"nietestowana"
https://allegro.pl/oferta/karta-dzwiekowa-creative-soundblaster-sb0220-5-1-9020788047
"sprawna" "przetestowana"
I powiedzcie mi, dlaczego allegro na coś takiego pozwala? Widać od razu, że coś tu jest nie tak. A to nie jedyna aukcja. Tego typu cwaniaczków jest cała masa, coś nie działa? Wystawiamy jako nietestowane, wyjęte ze sprawnego komputera x lat temu!
Nie nacinajcie się na tego typu aukcje. NIGDY nie kupuj niepewnych, niesprawdzonych części, to oszustwo.
@mapka102 a nie bierzesz pod uwagę sytuacji, że ma 2 takie same karty, jedną przetestowaną a drugą nie ?
No to nie mógł tej drugiej też stestować? Każdy troszkę starszy pecet posiada to złącze, więc co za problem to 3 minuty max...........
@mapka102 dopóki są nabywcy, dopóty takie aukcje będą. Różne dziwne rzeczy tutaj sprzedają i inni niekoniecznie je kupują by korzystać z nich zgodnie z przeznaczeniem. Szukasz dziury w całym 🙂
sam mam kilkaset kilogramów części komputerowych, które mógłbym wystawić na allegro
same zabytki i rarytasy 286,386,voodoo, riva i nowsze - ale wybacz gdybym miał to testować to każdy produkt kosztowałby ponad 100zł w tym taka karta muzyczna
ja cenie swój czas
nie wystawie ich na allegro bo zawsze znajdzie ktoś taki jak ty, co ma problem dla 10zł
więc większość trafi na recycling
policz sobie czas na wystawienie aukcji, zbudowanie środowiska do testów, testy
jest ustawa, która nakazuje pracować za stawkę minimalną, której tutaj nie widzę
Polecam zajrzeć do działu optyka. Ja widzę 2 różne modele kart, o symbolach SB0100 i SB0220... 🙄
Czas edycji minął w trakcie edycji posta... Nawet tu są buble w funkcjonalności? @msniezek @nat_not @_HolaOla_ da się coś z tym zrobić?
@mapka102 Wracając do tematu, te karty to prawie to samo ale jak w reklamie - prawie robi wielką różnicę.
Jedna z tych kart to wersja BOX, druga OEM dla bodajże Della i/lub Compaqa. Która jest która popytaj wujka Gugla, ja nie pamiętam już. Jedna ma wsparcie Creative'a, druga nie. Do jednej są sterowniki, do drugiej potrzeba dobrać niereferencyjne. Być może z tego wynika brak przetestowania przez sprzedawcę. Być może nie miał czasu sprawdzać jak pisał @RED a tą drugą np. dostał od kogoś zaufanego lub sam używał?
Ty jednak bez żadnych podstaw postanowiłeś na publicznym forum kogoś oczernić. Chyba czas wrócić do zwyczaju z dawnego Cafe czyli wrzucić potencjalnego, problematycznego pieniacza na czarną listę...
@medalik_2009 To nie jest błąd, ani bubel. Czas na możliwość edycji własnej wypowiedzi od chwili jej opublikowania to dokładnie 10 minut.
Tak, ale jak już zacząłem edytować tą wypowiedź, powiedzmy w 9 min. to mógłby system pozwolić dokonać tej edycji. 😛
A gdybyś rozpoczął po 9 minutach i 55 sekundach, system też miałby pozwolić na taką edycję?
@medalik_2009 @_HolaOla_ może z edycją powinno być tak jak na Allegro Lokalnie, że przebicie w ostatniej sekundzie przedłuża licytacje o dodatkowe 5 minut 😛