anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nowa cena za Allegro Smart! dla kupujących

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

Od 21 listopada 2022 r. zmienimy minimalną cenę zakupu umożliwiającą skorzystanie z darmowej wysyłki:

• z 40 zł na 45 zł – w przypadku dostawy do automatów paczkowych i punktów odbioru
  • z 40 zł na 65 zł – dla przesyłek kurierskich.

Dodatkowo cena za za wykupienie rocznej subskrypcji Allegro Smart! wzrośnie z 49 zł na 59,90 zł. Za subskrypcję miesięczną zapłacicie tyle samo, co do tej pory, tj. 10,99 zł.

Jeśli zapisaliście kartę płatniczą do konta Allegro, w dniu przedłużenia subskrypcji nie pobierzemy automatycznie nowej opłaty i nie przedłużymy subskrypcji na nowych warunkach. O jej zakończeniu powiadomimy Was mejlowo. Od 21 listopada od godz. 9:00 subskrypcję przedłużycie samodzielnie.

Nowe zasady Smart! będą obowiązywać dla subskrypcji miesięcznych lub rocznych, przedłużonych lub wykupionych od 21 listopada 2022, od godziny 9:00.

Maja
   Moderatorka

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@cmdr W ramach Allegro Smart występuje limit subskrypcji. Polega na tym, że możesz wykupić usługę maksymalnie na okres 12 miesięcy i 15 dni (liczone od dnia zakupu pierwszego pakietu). Masz opłacony Smart! od 7 grudnia 2021 roku, w tej sytuacji Smart! możesz przedłużyć na 14 dni przed końcem opłaconego okresu, czyli najwcześniej 23 listopada 2022 roku. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

cmdr
#7 Wielbiciel#

dziękuję, wielka szkoda. Szkoda, że nawet rezygnując dzisiaj z subskrypcji nie mogę jej kupić na nowo. 

oznacz moderatorów

Hasiok
#7 Wielbiciel#

Witam.  Posiadam smarta aktywnego do stycznia 2023, chciałbym przedłużyć na kolejny rok , niestety nigdzie nie mogę znaleźć opcji wykupienia przedłużenia. 

Pozdrawiam 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Hasiok już wyjaśniam 🙂 Usługę Allegro Smart! można wykupić maksymalnie na okres 12 miesięcy i 15 dni (liczone od dnia zakupu pierwszego pakietu). Dlatego nie widzisz możliwości przedłużenie Smart! na kolejny rok. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

joacHIM2114
#6 Pionier#

Zgodnie z tym co napisała moderatorka @la_nika, dziś miałbyś ostatnią możliwość na rezygnację i próbę ponownego zakupu ACZKOLWIEK

joacHIM2114_0-1667818488500.png

Dwa tygodnie, ja mam Smarta do 21 listopada ALE jednak nadal nie mam możliwości przedłużenia, czy to ktoś raczy mi wytłumaczyć?
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@joacHIM2114 już wyjaśniam - Twój Allegro Smart jest opłacony do 6.12.2022 roku, natomiast 7.11.2022 złożyłaś wypowiedzenie, więc obowiązuje 14 dni wypowiedzenia - do 21.11.2022r. (godzina 23:59). W okresie wypowiedzenie nie można przedłużyć Smart!, więc taka możliwość pojawi się na Twoim koncie 22 listopada 2022 roku. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

kshycho83
#9 Pomysłodawca#

Nie ładne zachowanie ze strony allegro. Po pierwsze promowanie ludzi z kartami, nie każdy posiada kartę aby dodać aby przedłużyło automatycznie, to samo można było zrobić aby przedłużyło automatycznie i obciążyło rachunek który się płaci prowizje.

Szybka zmiana regulaminów, sam miałem na 2 lata, a teraz się nie da.

I zmiana przed grudniem bo połowa osób pewnie ma tak wykupiony bo zawsze promocje były wtedy i każdy kupował.

Inny portal na S.. jakoś ma darmowe wysyłki bez abonamentu i się jakoś da.

oznacz moderatorów

joacHIM2114
#6 Pionier#

Czyli zorientowałam się o kilka godzin za późno, szkoda

dzięki za odpowiedź

oznacz moderatorów

AnnaKlucz112
#1 Nowicjusz#

Hej @la_nika

Kiedy będe mogła przedłużyć allegro smart, kiedy obecny pakiet mam do 7.12.2022? I czy będzie opcja na "starych warunkach"?

Na ten moment nie pojawia mi ssie możliwość wykupienia a jest już 30 dni przed końcem

oznacz moderatorów

Client:44574039
#7 Wielbiciel#

Rozmawiałem dzisiaj z panią z Allegro która mnie poinformowała że opcja przedłużenia pojawi się u mnie na 2 tygodnie przed końcem poprzedniej subskrypcji w moim wypadku 14 listopada (28 kończy mi się poprzednia subskrypcja) Oczywiście zapłacę po starej cenie.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@AnnaKlucz112  Hej 🙂 najwcześniej będziesz mogła go przedłużyć 23.11.2022, więc już na nowych warunkach. Ta możliwość pojawi się na 14 dni przed końcem ostatniego opłaconego okresu. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

joacHIM2114
#6 Pionier#

pozostaje kombinowanie tak jak to zrobiło Allegro, polecam zakładanie nowego konta

mogliby chociaż zwrócić uwagę na osoby które kupowały w promocji Allegro Smart rok temu bo wiadomo że było ich wiele i wprowadzić zmiany od nowego roku albo nie wprowadzać nowego limitu zmniejszonego z 60 na 15 dni po cichu, w tym wypadku to jest wykorzystywanie zaistniałej sytuacji

brawa dla strategów portalu i współczuje sprzedającym, którzy będą otrzymywać większe zamówienia, ażeby kupujący tylko dobił minimalnej kwoty, a przez to też więcej zwrotów z tego tytułu

oznacz moderatorów

adam_konin
#8 Zapaleniec#

Wystarczy wykupić smart dzień przed wprowadzeniem nowego regulaminu np. na konto brata, siostry, mamy, taty, dziecka. Rok na starych zasadach, bezcenne. Rodzina jest najważniejsza!

oznacz moderatorów

VD_VD
#8 Zapaleniec#

Zróbcie za 100 co się bedziecie rozdrabniac. A i tak wystawią 99,99 żeby smart ominąć. Dodasz 2 produkty 1 zwrócisz dlaczego sprzedawca robi zwrot potrącajac przesyłkę? I tak w statystykach ile zaoszczędzisz. A tak naprawdę kupując badziewie to wy tracicie na zwrotach, a nam rozliczają przesyłki z zwrotu. Smart chyba nie działa. Zróbcie porządek na aukcjach. I może zapytajcie kupujących czy zgadzają się na taką ofertę. Drugą sprawę dlaczego sprzedawca z "Chin" ma oferty smart, że np. " Środa dostawa". A okazuje się że 3 tygodnie. Może abonament na zakupy wprowadzić? To wszyscy będą wiedzieli. Smart- tania firma "Dpd" to na co was stać.  Na "DHL i UPS" oraz " Inpost kurier"  Nie

oznacz moderatorów

Saracella
#2 Obserwator#

No czyli podsumowując najlepszą opcją dla klientów posiadających obecnie smart, jest wypowiedzenie umowy i oczekiwanie na zwrot środków. I założenie nowego konta, z którego kupią przed 21 listopada smarta na starych zasadach. Więc zapłacą 49 zł i będą mieli konto na kolejny rok. Dobrze rozumiem?

oznacz moderatorów

adam_konin
#8 Zapaleniec#

Czas wypowiedzenia 14 dni, ładnie się Państwo zabezpieczyli.... Nie zdążysz wypowiedzieć umowy przed czasem, chwycą cię już nowe zasady.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@......... czytam i nie wierzę , przecieram oczy  9 STRON WPOSÓW !!!  o 10 zyla , jeszcze miesiąc ... no może dwa i litr beni tyle będzie kosztował.

oznacz moderatorów

adam_konin
#8 Zapaleniec#

Czytasz i widzisz tylko 10 ziko? Słabo coś u ciebie z tym czytaniem. Przejrzyj dyskusję raz jeszcze o co właściwie chodzi,.na bank nie o 10 zyla.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@adam_konin patrzę , patrzę w Twoje oczy i w idzę w jednym 5 zyla a w drugim ..... hmmm widzę też 5 zyla , razem 10 ... dobrze liczę ?😁

oznacz moderatorów

pitersmx
#7 Wielbiciel#

Chodzi o zasady a nie o 10 zł.

Osobiście nie robi mi to większej różnicy czy smart na rok bedzie kosztowal 50 czy 60 zł, a jedynie o to, że wprowadzają zmiany w taki sposób i z takimi terminami, aby nikt przypadkiem nie miał możliwości przedłużenia konta na starych zasadach.

Pójdą po rozum do głowy jak Shopi pi pi im klientów odbije.

oznacz moderatorów