Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dotychczas, gdy korzystaliście z wyszukiwarki, prezentowaliśmy Wam wszystkie dostępne oferty wyszukiwanego przedmiotu. Jednak mamy już ponad 500 milionów ofert - aby spełniać swoją rolę, wyniki wyszukiwania wymagały uproszczenia.
Dlatego od 1 października będziemy wyświetlać na Allegro wyłącznie listę produktów. Większość z Was dobrze zna już ten widok, testujemy go od kilku miesięcy, w tej chwili widzi go już 70% kupujących. Zdecydowaliśmy się wprowadzić go dla wszystkich, jako domyślny widok wyników wyszukiwania.
Co istotne, nadal będziecie mogli, tak jak dotychczas, przejrzeć listę wszystkich ofert danego produktu - wystarczy kliknąć przycisk [porównaj X ofert].
Dlaczego zdecydowaliśmy się na tę zmianę?
Wyniki testów wyraźnie wskazują, że dzięki korzystaniu z widoku produktowego kupujący:
Więcej informacji jak zawsze znajdziecie w naszych aktualnościach.
@bronzo77 wrzuć tutaj tekst skargi albo jakiś link. Pewnie więcej osób będzie zainteresowanych...
Ten sam tekst dostałem na meila i na końcu był ładny akapit "podziel się opinią" a pod nią przycisk "wypełnij ankietę" tyle że ankiety NIE MA. Więc piszę tu, i powtórzę to co inni pisali ten kto wymyślił grupowanie był zdecydowanie za długo na słońcu, jest to najgorsze rozwiązanie, jedyne co mogę przytoczyć iż odkąd wpakowaliście mi na siłę ten system - nic nie kupiłem łatwiej było iść do sklepu mniej nerwów i czasu poświęconego a przy tym niewiele drożej i chyba więcej nie kupię, bo system grupowania jest beznadziejny i nie przydatny do tego wydłuża proces szukania i kupowania, te brednie o których piszecie są godne tego pomysłu. Mało tego gdy pisałem do pomocy allegro, odpisano mi iż to tylko testy i do tego cytat na sugestę powrotu przycisku rozgrupowywania:
"Ponieważ jako nasz Klient ma Pan duże doświadczenie w korzystaniu z Allegro, Pana pomysł jest dla mnie bardzo cenny. Dlatego niezwłocznie przekazałem/przekazałam go do działu zajmującego się dostosowywaniem naszej strony do Państwa potrzeb. Sprawdzimy możliwość wdrożenia Pana propozycji.
Dodam, że to przede wszystkim na sugestiach naszych klientów opieramy tempo i kierunek wprowadzanych na Allegro zmian. Jeszcze raz dziękuję za Pana wiadomość i mam nadzieję, że Pana pomysł pomoże nam usprawnić działanie naszej strony. "
Pani Daria ma duże poczucie humoru lub nie chce wylecieć z roboty.
Ale co tam skoro nowe rozwiązania mają wam przynieść góry hajsu to proszę, ale mojego hajsu będzie tam niezwykle mało, do tego zrezygnuje ze smarta.
Ogólnie portal robi się odpychający rozdzielenie allegro od lokalnego, teraz to.
Jeszcze jedno pytanie skoro ten system ma działać od 1 października to czy chociaż można do tego czasu użytkować portal w normalny sposób?
Ta ankieta, której nie ma to klasyk Alle_drogo! A nawet jakby była to i tak mają gdzieś opinie. Taka amerykańska jazda bez trzymanki.
Dostałem niemalże taką samą odpowiedź, tyle że od Pani Dominiki. 😆
Dobry wieczór,
dziękuję za wiadomość i za Pana uwagi dotyczące, tego, aby łączenie było domyślnie włączone z możliwością rozłączenia
Ponieważ jako nasz klient ma Pan duże doświadczenie w korzystaniu z Allegro, Pana pomysł jest dla mnie bardzo cenny. Dlatego niezwłocznie przekazałam go do działu zajmującego się dostosowywaniem naszej wyszukiwarki do Państwa potrzeb. Sprawdzimy możliwość wdrożenia Pana propozycji.
Dodam, że to przede wszystkim na sugestiach naszych klientów opieramy tempo i kierunek wprowadzanych na Allegro zmian. Jeszcze raz dziękuję za Pana wiadomość i mam nadzieję, że Pana pomysł pomoże nam usprawnić działanie naszej wyszukiwarki. Proszę pamiętać, że swoje pomysły może Pan również zgłaszać na forum Allegro Gadane.
Mam nadzieję, że moje wyjaśnienie okaże się dla Pana pomocne i przyczyni się do rozwiązania sprawy.
No przeklejają regułki jak boty xD
Tak, otwórz sobie drugie okno przeglądarki w trybie prywatnym i tam możesz korzystać z normalnej wyszukiwarki, skopiuj link do tej gdzie jesteś zalogowany.
👎Tragedia!😠. Brak możliwości dokonania wyboru i zmuszanie klientów do jednej opcji?🤐. Co to jest? Nie ma to jak zniszczyć coś co dobrze funkcjonowało. Dla mnie ta forma przeglądania ofert jest mniej przejrzysta. Tragedia!
Nie ma to jak zniszczyć coś co dobrze funkcjonowało. Kiedy? 20 lat temu? Od tego czasu jest tylko gorzej. Coraz więcej poronionych pomysłów.
Dzień dobry. Jestem "szarym" kupującym od wielu wielu lat. To co mnie ostatnio bardzo martwi i denerwuje to zmiany w sposobie wyświetlania ofert.
Gdy szukam czegoś nowego (przedmioty kolekcjonerskie, gry itp.) zawsze sprawdzam co nowego zostało dodane do samej kategorii. Teraz takiej opcji nie ma. Czyli jak jakiś sprzedawca doda nowy produkt to już nie zobaczę go na górze listy bo wszystko zostaje wrzucone do "worka" z innymi ofertami?
W ten sposób nie jestem w stanie dotrzeć do nowych ofert.
Właśnie te zmiany są wprowadzone po to żeby Pan oraz miliony innych użytkowników "znajdowali szybciej to czego szukają"...
No to w swoim imieniu powiem - działa to dokładnie odwrotnie.
Wygląda na to że jesteśmy tylko garstką osób nażekających, NIEUMIEJĄCYCH kożystać z serwisu i jego inowacyjnych zmian na lepsze... Skoro:
"Z naszych testów wynika, że kupujący, którzy korzystają z listy produktów:
..trzeba się z tym pogodzić, że allegro NIE MA POJĘCIA JAKI DOPIERO TERAZ panuje CHAOS w serwisie.
Trzeba będzie sie stąd zwijać. Najgorsze jest to, że nie mamy wyboru by rozłączyć oferty.
Cześć,
zazwyczaj nie wypowiadam sie w internecie, ale to co dzieje się na moim allegro do paru dni to masakra. Porównywanie ofert to jakaś kompletna pomyłka. Zawsze szukając np tabletek do zmywarki - wrzucałem sobie frazę, sortowałem po popularności i widziałem co najlepiej i od jakiego sprzedawcy (= zaufany i dobry jakościowo) się sprzedaje. Teraz ... głupich baterii AAA szukałem chyba z 20 min ... gdzie zawsze zakup zajmował mi max 2-3 min. Tragedia.
Jeżeli faktycznie to prawda, że nie wycofacie się z tego to po ponad 12 latach zmieniam platformę na coś bardziej customer oriented. Jestem mega fanem Allegro, zaoszczędziłem mega dużo czasu, kupowałem dosłownie wszystko dzięki Smart. Teraz jak mam tracić godziny na szukanie odpowiednie go produktu to uciekam na Amzn lub szukam innej platformy.
Kurde szkoda, bo moim zdaniem zabijecie ogromy ruch na platformie bo grupowanie działa tragicznie i nic z tego dobrego nie wyjdzie.
No nic, taka moja opinia. Liczę na to, że Top Management usiądzie do analiz i faktycznie wyjdzie, że ludzi uciekają z platformy. Gorzej jak za 2 czy 3 miesiące ogarniecie się, że to jest słabe i wycofacie to a ludzi już nie wrócą.
Niby taka **piiip**oła a jestem w szoku jak może zepsuć całą zabawę.
Kolejna akcja w dążeniu do wyeliminowania sprzedawców w serwisie
prezentacja towarów jak w portalu na a, z pierwszeństwem dla promujących lub oficjalnego sklepu osa
ktoś zapomina, że kupujący z reguły nie szuka jedynego konkretnego tańszego produktu tylko
rozwiązania swojego problemu, którym może być dowolny produkt z danej kategorii, spełniający jego wymagania
jak się o tym dowie? nie z opisu oferty - bo po zmianach nie będzie się opłacało tego robić, wystarczy zdjęcie , nazwa, opis z katalogu i koniecznie dobra cena
Jako sprzedający już dawno zakończyłem sprzedawanie na tym portalu. Stało sie ono skomplikowane i nieopłacalne. Ciągłe zmiany wprowadzają tylko chaos i w większości wydają się być nielogiczne, tak jakby były wprowadzane na podstawie wytycznych sztucznej inteligencji. Na wszystkie konta z których sprzedawałem wypowiedziałem umowę z tym portalem. W momencie kiedy na tym forum wypowiadałem swoje opinie (w sposób rzeczowy, grzeczny i kulturalny) w wielu przypadkach były one cenzurowane i likwidowane. Po tym jak uzytkownikom forum podałem sposób i możliwość szybkiego zgłaszania spraw do UOKIK moje konto na gadane było zablokowane na wiele miesięcy.
Jako kupujący zostawiłem sobie jedno konto ze smart do zakupów. Obecne i zaplanowane zmiany dla kupujących na tyle utrudniają mi zakupy na tym portalu, że moje zakupy ograniczyłem do minimum. Po wprowadzeniu tej zmiany zrezygnuję całkowicie z zakupów na tym portalu oraz wypowiem umowę konta.
Od pewnego czasu tworzę sobie listę sklepów internetowych, które posiadają w ofercie interesujące mnie produkty. Bez większego problemu można wszystko kupić w dobrych cenach oraz łatwo i szybko wyszukać.
Reasumując: na tym portalu jestem prawie od poczatku jego istnienia, jako kupujący i jako sprzedający. Po wielu latach efetkt końcowy będzie taki, że nie będą tutaj ani kupował, ani sprzedawał.
Jeśli opinie użytkowników nic nie znaczą dla portalu, a takie mam odczucie, to może decydenci powinni się zastanowić nad swoim wynikiem giełdowym. Notowania na GPW to - 46,43%, słownie: minus 46,43%. Chyba, że to notowania jakiegoś innego allegro 🙂
@ogryz7 To nigdy nie był test, tylko stopniowe wdrażanie nowego rozwiązania. To gadanie o testach to było kłamstwo - zarządzanie kryzysem, żeby ograniczyć wkur... użytkowników
To samo robią od kilku miesięcy ze Smartem. Najpierw kurier domyślny z możliwością zmiany, teraz kurier niewiadomy bez wyboru. A wszystko pod przykrywką "testów". Okazjonalnym kupującym może będzie wszystko jedno. Tym, którzy korzystają aktywnie z usługi od lat, nie mieści się w głowie ta zmiana.
Decydenci mogą się bardzo zdziwić, jak im żabki zaczną wyskakiwać z garnka.
Proszę o wycofanie się ze zmiany katalogowania produktów, ponieważ w tym momencie z serwisu nie da się normalnie korzystać gdyż jeden produkt ma 1000 katalogów, np. dział Apple Watch Ultra. Korzystanie z serwisu stało się o wiele bardziej uciążliwe niż było, ze zmiany na zmianę serwis allegro jest coraz gorszy. Niestety czekam z niecierpliwością na konkurencję dla allegro, bo zamiast rozwijać serwis i zostawić funkcje i prostotę jakim był to robicie z niego drugiego upośledzonego serwisu Jeffa Bezosa gdzie wyszukiwanie czegokolwiek woła o pomstę do nieba. Jeśli już koniecznie musicie wprowadzić taką zmianę dla inwestorów z USA to chociaż zostawcie opcję rozłączania ofert.
Tak włanie działa przycisk "PORÓWNAJ X OFERT"...
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Ok dziś zrozumiałem że macie użytkowników za **piiip**ów, mianowicie w słynnym meilu podobnych do komunikatu jest akapit:
Weź udział w krótkiej ankiecie i odpowiedz na kilka pytań o Katalog produktów Allegro. Dziękujemy za Twoją pomoc! "
oraz przycisk ten przycisk nie działał. Dziś dostałem "poprawionego" meila z prawidłowym przyciskiem, więc wypełniłem ta ankietę a tam nie ma ANI słowa na temat samego systemu grupowania ofert. Cała ankieta dotyczy czy dobrze zrozumiałem jak niszczycie portal swoimi genialnymi pomysłami i z skąd czerpałem wiedzę na tema katalogowania produktów.
Ta ankieta wprost obraża użytkowników i jeszcze bardziej odpycha od tego serwisu, ale skoro macie już pełną wiedze na ten temat od użytkowników i widzicie ich zachwyt (temat o samym grupowaniu ma z dziesięć stron więc zapewne głosów zachwytu jest tam od groma) życzę powodzenia.
No właśnie miałem to samo napisać. Robią taką ankietę, żeby dać dyrektorowi odpowiedzialnemu za katalog "podkładkę", że wszystko jest ok 🙂 Ankieta miała dotyczyć planowanych zmian a pytania dotyczą WYŁĄCZNIE czy zrozumiałe są powiadomienia o zmianach, a nie dotyczy samych zmian. Kosmos co oni tam robią w tym Allegro.