Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
... ale ja niczego nie kupowałem, mam dwuetapowe logowanie, nic nie ma w historii zakupów a allegro informuje mnie o trzech paczkach do odbioru w różnych częściach Polski. Podają w mailu dane do odbioru w paczkomacie. Przeskanowałem linki w mailu VirusTotalem i nic. Czyste. Mimo tego nie klikam w linki. Co się dzieje?
@SCYZORYKMM sprawdziłam to i od nas widzę tylko powiadomienie z wczoraj i to jest faktycznie zastanawiające, ponieważ powiadomienie dotyczy zamówienia w ofercie nr 14207514106, które już odebrałeś. Przesyłkę nr 633101696325394112160095 odebrałeś, a przesyłka nr 633101086330418112237557 została umieszczona w paczkomacie i czeka na odbiór.
W tej sytuacji skontaktowałabym się ze sprzedającym o co tutaj chodzi, może przez pomyłkę nadał do Ciebie jeszcze raz to zamówienie.
Piszesz o trzech paczkach, natomiast ja znalazłam tylko jedno powiadomienie od nas, czy możesz przesłać zrzuty z informacjami o pozostałych dwóch przesyłkach? Czy one też wyglądają jakby były od nas?
No raczej zrzutów ne wyslę bo tam są dane do dbioru paczek - adresy paczkomatów, numery telefonów i kody odbioru. Mam już cztery takie kompletne maile. Rozmawiałem na czacie z kimś z Allegro i powiedzieli że to jakaś pomyłak sprzedającego który anulował jakieś zamówienia. NIe przekonało mnie to tym bardziej że najpierw dostałęm maile z powiadomienem o nadaniu przesyłek a dziś o możliwości odbioru.
Najnowszy mail z 14.18 dotyczy przesyłki 633101086311500112378404
@SCYZORYKMM nie widzę takiego powiadomienia. Natomiast jeśli taką informację otrzymałeś od naszego doradcy, to możesz być spokojny 🙂
Jeśli wciąż potrzebujesz potwierdzenie to wrażliwe dane na zrzucie, możesz zasłonić na zrzucie (np. w Paint).
to ostani z czterech maili
@SCYZORYKMM dziękuję! Widzę, że przesyłka o podanym numerze została odebrana, rozumiem, że nie przez Ciebie, ponieważ paczkomat jest na drugim końcu Polski. Z podanych przez Ciebie numerów trzy przesyłki zostały odebrane, jedna wraca do nadawcy.
Napisz proszę, czy odebrałeś którąkolwiek z nich?
Żadnej z tych przesyłek nie odbierałem ani nie udostępniałem danych do ich odbioru. Czy znana jest przyczyna takiej pomyłki? Nie chciałbym by moje przesyłki spotkała podobna historia.
@la_nika a czy nie są to przesyłki od tego samego sprzedawcy ?
Podobno jeśli system policzy dwie przesyłki w ramach smart do jednego zamówienia ( lub wiecej) a sprzedawca zmiesci sie w jednej to niektórzy sprzedawcy drugą paczke smart wykorzystują do innego zamówienia z odpłatna wysyłką ( dzieki czemu zarabiają kwote którą ktos płaci za wysyłke) . A że częśc informacji przechodzi systemowo i jest z automatu przekazywana do danego zamówienia to potem ktoś otrzymuje puste powiadomienia a zupełnie ktoś inny przesyłke gdzie sprzedający podaje numer ręcznie i ręcznie zmienia numer telefonu odbiorcy. ( a że maile są maskowane - to maila nie może zmienić) I mamy gotowy bałagan.
To tylko moje domysły lecz wiem że takie mechanizmy bywają stosowane przez niektórych sprzedających
Nie wiem czy to tak działa ale nie wyobrażam sobie by moje dane do odbioru przesyłki zostały wysłane do kogoś innego. Czekam na odpowiedź z Allegro, bo nie podoba mi się to.
@SCYZORYKMM dane są kogoś innego, paczkomat jest wskazany przez kogoś innego, telefon jest kogoś innego. Natomiast ponieważ adres mailowy allegro jest maskowany i połączony systemowo z allegro i sprzedający nie może tego zmienić to powiadomienia o tamtych paczkach automatycznie przychodza na Twój adres mailowy. Tamci klienci nie otrzymują powiadomień na maila a tylko smsy
No to ktoś powinien to ogarnąć. Kupuję sporo rzeczy przez Allegro i jak się taka dziura w systemie pojawiła to niestety jest tylko kwestią czasu jak ktoś kogoś zwyczajnie okradnie. @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@SCYZORYKMM najprawdopodobniej @_Likos_ ma rację, ale przyjrzymy się tej sprawie.
Dziękuję za Twoje zgłoszenie!
A mi 2 dni temu kupująca napisała, że otrzymała informację o potrzebie zapłaty za dokonaną transakcję, niby że ja ją wysłałem. Odpisałem jej, że ja takiej informacji nie wysyłałem, żeby kategorycznie nic nie płaciła, transakcja jest opłacona, a przesyłka wysłana. Coś to kiepsko zaczyna wyglądać...
Pewnie kombinatorzy znaleźli jakąś dziurę i przed świętami testują nowe wałki, no to ciekawie się robi.