Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Kupując ryby mrożone na Allegro oprócz wagi ryby zamrożonej powinna być podawana waga przybliżona ryby po rozmrożeniu tak aby cena była kompatybilna z zakupem,nie tylko woda....
@bogdanmoranda A kto ma sprawdzić i jak? > rozmrozić, zważyć, zamrozić ponownie i dopiero wystawić?
Procedurę można uprościć waga przed zamrożeniem na fakturze i waga po rozmrożeniu żeby były bardzo podobne i dokładna informacja o wodzie,tyle...
@bogdanmoranda A jak kupujesz w sklepie stacjonarnym to też są w stanie podać ci ile ważyła przed zamrożeniem?
Wystarczy żeby mieli dane wagowe przed zamrożeniem, resztę sprawdzi klient
Tak samo jak w sklepie stacjonarnym, podaje się ile % to glazura. Tak samo jest na aukcjach. Pierwsza aukcja z brzegu i w opisie jest np. Zawiera 20% glazury
20% to i tak mało, często jest 30-35%.
Nigdy nie wiadomo ile razy ta glazura była nakładana . Ja osobiście to tylko te świeży bez obróbki uznaję.
@kolekcjoner608 Ile realnie jest tej glazury to wiadomo że bywa różnie. Wagowo pewnie nie podaje sie temu, że ryby też zawierają wodę.
Tak jest,dlatego cena powinna obowiązywać za wagę przed zamrożeniem i dokładna informacja o ilości wody aby waga przed zamrożeniem była kompatybilna z tą po rozmrożeniu
@bogdanmoranda Może sam zechcesz spróbować prowadzić handel takich mrożonych rybek i zobaczysz jak to łatwo przewidzieć taką wagę by klient subiektywnie nie ocenił jak mu 2 gramy braknie jak rozmrozi.
I to jest właściwie
I to jest właściwie ale gdy nie ma dostępu do świeżych??
W sklepie stacjonarnym można ocenić to wzrokowo, bo czasem tego lodu jest naprawdę grubo. Natomiast co do wagi rzeczywistej... jeśli chodzi o ryby morskie ja tego nie widzę, bo ryby są łowione w różnych warunkach, przetwórnie często gdzieś na krańcu świata.... Jedynie gdyby ryba była z hodowli, to w miarę by taki pomiar był miarodajny. Pytanie czy tak procedura nie spowodowałaby wzrostu cen np. o 100%, ale to już mógłby odpowiedzieć ktoś zajmujący się bezpośrednio rybami.