Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, problem dotyczy zakupu nowej kurtki, po odbiorze okazało sie, że kurtka brzydko pachnie, była intensywnie przesiąknięta dymem papierosowym. Ponieważ garderoba była upodobana, więc tak od razu nie chcieliśmy jej oddawać, została więc "psiknieta" dezodorantem. Jak sie okazało to jednak nie pomogło zniwelować przykrego zapachu, więc od razu została zapakowana i odesłana.
Pytanie, czy z tego powodu sprzedający może odmówić zwrotu, twierdząc, że kurtka pachnie?
jak napisałem, po zastosowaniu deo od razu kurtka była odesłana, dbiór przesylki i nadanie zwrotne to czas ok. godziny, więc argumentacja o imprezie odpada, ale dziękuję wszystkim za reakcję.
czekam na ostateczne stanowisko sprzedajacego, allegro zaopiniowalo, ze w tej sytuacji nie widzi uzasadnienia do odmowy rozliczenia, więc jakby co będę mógł się tym posilić w programie ochrony.
Tak, Allegro nie widzi, ja też nie widzę. Sprzedawca NIE MOŻE NIE PRZYJĄĆ ZWROTU, może tylko zmniejszyć zwracaną cenę proporcjonalnie do zmniejszenia wartości rzeczy, ale zapach moim zdaniem nie zmniejsza wartości. To nonsens.
Hej, czy otrzymałeś 100 procent zwrotu?
czy pomniejszoną wartość?
Hej. A co zrobić w sytuacji gdzie ja zamówiłam dwie bluzki o wartości ponad 400zl i sprzedawca nie chce uznać mi zwrotu z powodu tego że ubrania ponoć pachną papierosami, a ja nawet nie palę..
@Client:27892374 jak zakup od firmy a nie osoby prywatnej to musi zwrot przyjac ale moze pomniejszyc kwote zwrotu np o koszt pralni chemicznej