Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Otrzymałem od Allegro powiadomienie o promocji na telewizor, który sprzedawca wystawił za 2400zl (pierwotna cena 3400zl). Uznałem to za oficjalną promocję, więc natychmiast zareagowałem, aby skorzystać z okazji. Ponieważ nie miałem pełnej kwoty, wziąłem kredyt w banku, co wiąże się z dodatkowymi kosztami (prawie 100zl prowizji i odsetek).
Teraz sprzedawca twierdzi, że cena była błędna i odmawia wysyłki, mimo że:
Allegro samo informowało mnie o promocji, więc nie była to oczywista pomyłka.
Jak brzmiało powiadomienie o promocji? Nie było to czasem powiadomię że cena na obserwowany produkt spadła?
@Client:110079480 Wygląda tak, jak sprzedajacy zwróci Ci śrdoki to Allegro nie może nic z tym zrobić, Tobie pozostaje pójść do sądu.
Otrzymałem powiadomienie o obniżce ceny, potrzebuję telewizora, nie pieniędzy
Zgodnie z art. 535 Kodeksu cywilnego, po zapłacie sprzedawca ma obowiązek dostarczyć produkt.
Anulowanie zakupu powoduje dla mnie realne straty finansowe.
No to nie była to promocja allegro. Ma prawo powołać się na błąd cenowy. Ty mas prawo iść do sądu.
@Monika__L "Ty mas prawo iść do sądu" - który się zbierze za jakieś pięć lat, a za dziesięć wyda decyzję 😎
Owszem 🙂
ale nie ma się co poddawać
może się coś ruszy jak w kolejce na poczcie jak otworzą kolejne okienko
sprzedawca wysłał prośbę o zwrot pieniędzy, a pomoc techniczna allegro nie odpowiada, kiedy będzie za późno, żeby iść do sądu
A w czym ma pomóc pomoc jakaś techniczna allegro? Nie odpowiadaja za działania sprzedającego w zakresie cen
ile razy coś kupowałeś na allegro? Jak długo tu jesteś?
Cześć, @Client:110079480. Widzę, że Dyskusję rozpocząłeś dzisiaj o 20:07.
Po upływie 24h będziesz mógł poprosić o wypowiedź naszych doradców - w tym czasie sprzedający powinien przedstawić swoje stanowisko, dlatego proszę jeszcze o cierpliwość.
Słuchaj w obniżce nikt nie każe Tobie brać pożyczki, ale jakbyś kupił przez Alelgro to taka pożycza byłaby rozliczona i umowa zamknięta, Masz prawo iść do sądu ale jak nie masz dobrego prawnika albo nie znasz się dobrze na prawie to sukcesu nie będzie.
@Client:110079480 "Anulowanie zakupu powoduje dla mnie realne straty finansowe" - brednie. Takie same koszty miałbyś, gdyby zakup został zrealizowany. A Allegro nic ci nie pomoże, bo każdy się może pomylić.