anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odmowa wysyłki opłaconego zamówienia – PILNE

Client:110079480
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry,

Otrzymałem od Allegro powiadomienie o promocji na telewizor, który sprzedawca wystawił za 2400zl (pierwotna cena 3400zl). Uznałem to za oficjalną promocję, więc natychmiast zareagowałem, aby skorzystać z okazji. Ponieważ nie miałem pełnej kwoty, wziąłem kredyt w banku, co wiąże się z dodatkowymi kosztami (prawie 100zl prowizji i odsetek).

Teraz sprzedawca twierdzi, że cena była błędna i odmawia wysyłki, mimo że:

Allegro samo informowało mnie o promocji, więc nie była to oczywista pomyłka.

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Jak brzmiało powiadomienie o promocji? Nie było to czasem powiadomię że cena na obserwowany produkt spadła? 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:110079480 Wygląda tak, jak sprzedajacy zwróci Ci śrdoki to Allegro nie może nic z tym zrobić, Tobie pozostaje pójść do sądu.

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Otrzymałem powiadomienie o obniżce ceny, potrzebuję telewizora, nie pieniędzy 

Zgodnie z art. 535 Kodeksu cywilnego, po zapłacie sprzedawca ma obowiązek dostarczyć produkt.

Anulowanie zakupu powoduje dla mnie realne straty finansowe.

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

No to nie była to promocja allegro. Ma prawo powołać się na błąd cenowy. Ty mas prawo iść do sądu. 

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@Monika__L "Ty mas prawo iść do sądu" - który się zbierze za jakieś pięć lat, a za dziesięć wyda decyzję 😎

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Owszem 🙂

ale nie ma się co poddawać 
może się coś ruszy jak w kolejce na poczcie jak otworzą kolejne okienko 

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

sprzedawca wysłał prośbę o zwrot pieniędzy, a pomoc techniczna allegro nie odpowiada, kiedy będzie za późno, żeby iść do sądu

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

A w czym ma pomóc pomoc jakaś techniczna allegro? Nie odpowiadaja za działania sprzedającego w zakresie cen

ile razy coś kupowałeś na allegro? Jak długo tu jesteś? 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Client:110079480. Widzę, że Dyskusję rozpocząłeś dzisiaj o 20:07.
Po upływie 24h będziesz mógł poprosić o wypowiedź naszych doradców - w tym czasie sprzedający powinien przedstawić swoje stanowisko, dlatego proszę jeszcze o cierpliwość. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Słuchaj w obniżce nikt nie każe Tobie brać pożyczki, ale jakbyś kupił przez Alelgro to taka pożycza byłaby rozliczona i umowa zamknięta, Masz prawo iść do sądu ale jak nie masz dobrego prawnika albo nie znasz się dobrze na prawie to sukcesu nie będzie.

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#15 Entuzjasta#

@Client:110079480 "Anulowanie zakupu powoduje dla mnie realne straty finansowe" - brednie. Takie same koszty miałbyś, gdyby zakup został zrealizowany. A Allegro nic ci nie pomoże, bo każdy się może pomylić. 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów