anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odradzam kupowanie u tego sprzedającego

L_and_T_DG
#7 Wielbiciel

Szanowni Panstwo, nie moge wystawic negatywnego komentarza, bo nie dokonalem zakupu, dlatego ta droga chce zglosic nieakceptowalne dla mnie zachowanie sprzedajacego. Zadalem pytanie otwarte na temat produktu - chodzilo o srednie zuzycie gazu podgrzewacza przeplywowego do wody. DOstalem odpowiedz cyt: "tak". Zwrocilem uwage, ze odpowiedz jest kompletnie nie na temat, na co dostalem kolejna odpowiedz, wysoce zlosliwa, cyt:

"Dziękuję za lekcję języka Polskiego.
Żeby nie być dłużnym pozwolę sobie zwrócić uwagę iż w języku polskim mamy swoje znaki a słowa "zzycie" nie znalazłem w słowniku.

Prosze wybaczyć ale w związku z tonem Pana wypowiedzi nie mam ochoty udzielać Panu bezpłatnych lekcji fizyki.

Andrzej [edycja]"

nazwa sprzedajacego - [edycja]

Oczywiscie nie bede wiecej kupowal u tego sprzedajacego. 

Pozdrawiam

Jacek [edycja]

oznacz moderatorów
33 ODPOWIEDZI 33

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@L_and_T_DG daj cała wiadomość jaką wysłałeś, wiem że kupujący piszą, bez dzień dobry, z błędami a często nie zrozumiałe pytania, pewnie to było przyczyną takiej odpowiedzi, bo nie wieżę że sprzedawca olał potencjalnego kupującego ?

Może Twoje pytanie było typu "jakie jest zzycie" 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

L_and_T_DG
#7 Wielbiciel

Pierwsze pytanie:

"Dzien dobry, jakie jest srednie zuzycie gazu? Pozdrawiam Jacek [edycja]"

odpowiedz: "Tak".

Moja odpowiedz:

Szanowni Panstwo, pytanie bylo otwarte, a tak/nie to jest odpowiedz na pytanie zamkniete, czyli odpowiedz kompletnie nie na temat. Powtorze: Jakie jest srednie zzycie gazu tego podgrzewacza?

POzdrawiam

Jacek [edycja]" koniec cytatu. 

Jestem nauczycielem. Nawet najglupsze pytanie, a moje uwazam za calkiem sensowne (mimo, ze z bledem), zasluguje na madra odpowiedz. Nigdy nie pozwolilbym sobie tak potraktowac potencjalnego klienta. ALe to zaden problem, ten produkt jest oferowany przez wielu sprzedajacych. Po prostu odradzam tracenie czasu na kontakt ze [edycja]. 

Pozdrawiam

Jacek [edycja]

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@L_and_T_DG

To jako nauczyciel powinieneś wiedzieć, że brak znaków diakrytycznych, może zmienić sens wyrażenia. Tak samo jest jeżeli chodzi o znaki interpunkcyjne.

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz

@L_and_T_DG Ty jesteś cham, a nie nauczyciel. Niechlujna pisownia wzięta z tyłka leniwca, a nie z lekcji języka polskiego. Ale innych to ty pouczać potrafisz. 

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@L_and_T_DG odpowiedział bo musiał , ale Twoje pytanie jest nieco oderwane od rzeczywistości , pytasz ,,średnie ,, ale nie podajesz swoich oczekiwań  ,średnie zużycie uwarunkowane jest oczekiwaną temperaturą wody , temperatury wejściowej , temperatury otoczenia  , jej ilością oraz czasem w jakim zostanie ta wartość podgrzana , trzeb być dobrym w matmie żeby to wyliczyć .

oznacz moderatorów

L_and_T_DG
#7 Wielbiciel

Zgadza sie, dlatego ja w takiej sytuacji wyslalbym dodatkowe pytania, a nie odpowiedzial na "odwal sie". I tylko o to mi chodzi - czyli stosunek do klienta. Jesli mnie moj uczen pyta o cos, na co nie moge odpowiedziec bez dodatkowych informacji, to ja prosze o te informacje, wyjasniajac, dlaczego sa mi potrzebne. I nigdy nie jestem zlosliwy wobec swoich klientow. Nie stac mnie na to. WIdocznie tego sprzedajacego stac. 

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@L_and_T_DG Wygląda to trochę tak jakby sprzedawca nie był zorientowany na tym co sprzedaje (jest takich sporo) ,albo odpowiedzi w jego imieniu pisał jakiś niedoświadczony pomocnik . 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@L_and_T_DG Masz podaną w opisie specyfikację techniczną , kartka papieru , ołówek i licz w/g swoich oczekiwań , dodaj jeszcze kaloryczność paliwa i Masz wynik . Sprzedawca Ci nie odpowiedział jednoznacznie bo tego się nie da precyzyjnie wyliczyć , a ew. podane przez niego cyferki mogą Ci posłużyć do złożenia w przyszłości reklamacji 

oznacz moderatorów

NipponShorty
#16 Inspirator

@L_and_T_DG  "nie mogę wystawić negatywnego komentarza, bo nie dokonałem zakupu" - no to chyba dobrze. Skoro kontakt Tobie nie odpowiada to szukasz innego sprzedającego - o co ten cały raban?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@L_and_T_DG nie dokonałeś zakupu, więc nie możesz wystawić oceny to naturalne i również "sensowne". Jeśli nie odpowiada Ci kontakt ze sprzedawcą możesz wybrać innego.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@L_and_T_DG a w opisie/parametrach nie ma takich danych? Może po modelu można znałeść takie dane w internecie np u producenta.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:44052296 nikt nie poda oczekiwanego przez autora wątku parametru , zbyt dużo zmiennych niezależnych od konstrukcji ma na niego wpływ 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@L_and_T_DG odpowiem Ci jak to robi allegro, wszystkie dane o towarze znajdowały się w informacjach o produkcie więc nie musiałeś zadawać tego pytania

oznacz moderatorów

L_and_T_DG
#7 Wielbiciel

nie ma zadnego znaczenia, czy informacja jest podana w opisie i czy musialem zadawac to pytanie ani tez czy da sie na nie odpowiedziec. Jesli sie nie da, to sie grzecznie pisze, ze sie nie da, bo potrzeba wiecej informacji. A nie odpisuje na odwal sie, a potem jeszcze wymadrza. Chodzi o ton odpowiedzi sprzedajacego. Dla mnie takie zachowanie dyskwalifikuje. Szkoda czasu na tego sprzedajacego. I o to "caly ten raban". 

oznacz moderatorów

NipponShorty
#16 Inspirator

@L_and_T_DG Mimo to poświeciłeś na niego ekstra czas zakładając ten watek i odpisując  - zamiast po prostu przejść do kolejnej oferty.

oznacz moderatorów

L_and_T_DG
#7 Wielbiciel

rzeczywiscie nie warto bylo. Myslalem, ze zagladaja tu rowniez kupujacy. Chociaz z drugiej strony - spisze sobie loginy uzytownikow, ktorzy sie wypowiedzieli po stronie sprzedajacego i bede wiedzial, kogo mam w przyszlosci omijac. Zawsze to jakas korzysc. ALe wiecej nie bede tu zagladal, bo szkoda czasu. 

oznacz moderatorów

NipponShorty
#16 Inspirator

@L_and_T_DG Jeśli faktycznie będziesz trzymał się Tego co napisałeś to i Ty i sprzedający będą zadowoleni z tej decyzji.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@L_and_T_DG warto ... nie warto , zawsze to jakieś doświadczenie , faktem natomiast jest to ,że sprzedawca zachował się D.M. nieprofesjonalnie , a dlaczego ?... trudno dociekać , może sam nie potrafił utworzyć równania , może nie bardzo dysponował czasem . 

Jakbym otrzymał takie pytanie .... hmm.. profesjonalnie zbyłbym pytającego w odpowiedzi przesyłając słupek do wyliczenia zawierający niewiadome oznaczone x,y,z... z objaśnieniem co każde z nich oddaje .

Tylko teraz ....czy taka odpowiedź byłaby dla Ciebie satysfakcjonująca >>>?

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz

@mdrogeria Równie dobrze mógł się pomylić w odpowiedzi, i do kogoś innego miało pójść "tak". A skoro Kupujący zagregował niegrzecznie, to dostał odpowiedź zbywającą.