Złożyłam reklamację słuchawek AirPods Max kupionych na allegro w lutym 2025 z powodu trzeszczenia i dziwnych dźwięków w lewej słuchawce - z tego co zorientowałam się w internecie to znany problem.
Reklamacja została odrzucona z powodem:
„Standardowe uszkodzenie z którym mierzyliśmy się juz niejednokrotnie. jest do uszkodzenie mechaniczne powstałe w wyniku upadku słuchawek, lub uderzeń. Zerwane płytki w środku. Tego typu uszkodzenia nei podlegają rekojmi.”
Problem jest taki że sprzedawca tych słuchawek nawet na oczy nie widział. Złożyłam reklamację przez Allegro i myślałam że poproszą o odesłanie, jednak od razu ją odrzucili. Czy sprzedawca może założyć że to mechaniczne uszkodzenie i to z mojej winy bez nawet zobaczenia przedmiotu? Co mogę więcej zrobić?
@Client:44087983 Może tak założyć. My jako Allegro niestety nie możemy ingerować w proces reklamacyjny, ponieważ leży On wyłącznie po stronie sprzedawcy. Nie możemy podważyć tej decyzji. Możesz oczywiście opisać daną sytuację w czacie reklamacyjnym i podpytać skąd taka decyzja reklamacyjna i, że chciałabyś odesłać chociaż słuchawki do weryfikacji. W razie potrzeby, zawsze możesz kliknąć w dyskusji przycisk poproś o pomoc Allegro. Wtedy nasz doradca włączy się do rozmowy.
@Client:44087983 może oddać na ekspertyzę do serwisu będziesz mieć na papierze czy wada istniała czy powstała z przyczyn mechanicznych. Ewentualnie papier też przyda się do wniosku AOK.