anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odzyskanie pieniędzy zgłoszenie oszustwa.

grzybek_obi
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, wczoraj napisał do mnie kolega z prośbą o podanie blik na zakupy na Allegro, po potwierdzeniu płatności okazało się , że to nie kolega , a ktoś podszył się pod jego konto, czy istnieje możliwość, sposób na odzyskanie pieniędzy. 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

NipponShorty
#15 Entuzjasta#

To szukanie wiatru w polu, możesz zgłosić na policję ale wykrywalność niska. Tylko nie bardzo rozumiem jak Allegro ma Tobie pomóc?

oznacz moderatorów

grzybek_obi
#7 Wielbiciel#

Proste dla mnie jak drut, podaje nr transakcji Allegro ja blokuje i zwraca pieniądze, przecież nadzoruje wszystkie transakcje, od tego jest. 

oznacz moderatorów

NipponShorty
#15 Entuzjasta#

Zacznij może od tego czy znajomy to faktycznie znajomy bo wyłudzenia blik są stare jak świat. Allegro jest platformą udostępniającą możliwość zawarcia transakcji Klient--> sprzedawca. Skoro płatność poszła blikiem to sprzedawca od razu pewnie dostał płatność. Ale przekonajmy się czy moderacja ma moce o których piszesz. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@grzybek_obi

Sprawdź w  historii transakcji transakcji, czy to na bank była płatność na Allegro, a nie np wypłata z bankomatu, przelew na nr telefonu, płatność blik czy płatność blik w internecie (będzie też adres strony).

A co do zwrotu, to płatności BLIK-iem są nieodwoływalne. Tak więc jak potwierdziłeś płatność w apce bankowej, to nie ma możliwości tego cofnąć.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@grzybek_obi Prześlij potwierdzenie wpłaty przez ten formularz. Na tej podstawie doradcy spróbują ustalić o którą transakcję chodzi.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów