Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, wczoraj napisał do mnie kolega z prośbą o podanie blik na zakupy na Allegro, po potwierdzeniu płatności okazało się , że to nie kolega , a ktoś podszył się pod jego konto, czy istnieje możliwość, sposób na odzyskanie pieniędzy.
To szukanie wiatru w polu, możesz zgłosić na policję ale wykrywalność niska. Tylko nie bardzo rozumiem jak Allegro ma Tobie pomóc?
Proste dla mnie jak drut, podaje nr transakcji Allegro ja blokuje i zwraca pieniądze, przecież nadzoruje wszystkie transakcje, od tego jest.
Zacznij może od tego czy znajomy to faktycznie znajomy bo wyłudzenia blik są stare jak świat. Allegro jest platformą udostępniającą możliwość zawarcia transakcji Klient--> sprzedawca. Skoro płatność poszła blikiem to sprzedawca od razu pewnie dostał płatność. Ale przekonajmy się czy moderacja ma moce o których piszesz. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Sprawdź w historii transakcji transakcji, czy to na bank była płatność na Allegro, a nie np wypłata z bankomatu, przelew na nr telefonu, płatność blik czy płatność blik w internecie (będzie też adres strony).
A co do zwrotu, to płatności BLIK-iem są nieodwoływalne. Tak więc jak potwierdziłeś płatność w apce bankowej, to nie ma możliwości tego cofnąć.
@grzybek_obi Prześlij potwierdzenie wpłaty przez ten formularz. Na tej podstawie doradcy spróbują ustalić o którą transakcję chodzi.