anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oficjalny sklep Allegro - mam problem, ucinają dostęp do duskusji!

FishBeat
#12 Orędownik#

Mam problem z oficjalnym sklepem Allegro, kupiłem klocki 12839113900, przyszło opakowanie uszkodzone, prosiłem w dyskusji to pracownik, jakiś oszołom, powiedział, że da kupon - nie chcę kuponu. Mam prawo domagać się obniżenia ceny. 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

az1rael
#21 Demiurg#

O widze allegro dziala wybiorczo bo to ich sklep. Prawo mowi tak opakowanie nie stanowi przedmiotu sprzedazy o ile nie jest integralna czescia kupowanego towaru. Towar kupujacy moze przetestowac tylko w takim zakresie w jakim ma do niego dostep w sklepie. Poniewaz klockow w sklepie nie mozesz wypakowac i zlozyc a sa sprzedawane w zamknietych pudelkach tzn ze opakowanie jest integralna czescia towaru i mozesz skladac reklamacje na niezgodnosc stanu faktycznego towaru z oferta pt produkt mial byc nowy / nieuzywany etc co oznacza ze jesli uszkodzenie opakowania i/lub zawartosci nie powstalo w wyniku transportu a nalezalo sporzadzic protokul szkody to za obnizenie wartosci przedmiotu odpowiada sprzedajacy. Allegro probuje to zalatwic dajac kupon czyli zwracajac ci w formie tego kuponu czesc ceny jaka zaplacono za towar ergo spelnia twoje roszczenie reklamacyjne bo prawo nie precyzuje w jaki sposob ma sie to odbyc niemniej mozesz domagac sie wymiany towaru na nowy wolny od wad w teorii powinni wymienic na z nieuszkodzonym pudelkiem ale co i w jakim stanie dojedzie to roznie moze byc wiec dla swietego spokoju bralbym ten kupon do ppmniejszenia kwoty kolejnych zakupow o proponowana przez nich kwote 

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Najlepiej nie kupuj w sklepach gdzie nie szanują klienta i próbują migać się od odpowiedzialności . 

oznacz moderatorów

piimaa
#13 Ambasador#

Czyli w całym Allegro !??
😂

Allegro ciągnie tylko i wyłącznie dzięki "biedocie" i "śmieciarzom", wszak gdyby w tym kraju elektorat klasy robotniczej miał IQ powyżej IQ płazów oraz zarabiał choćby te minimalne "zachodnie" 900-1000 ojro na łapku to allegro nie istniałoby już 😆
Tymczasem, handel w tym kraju polega na odwiecznym dupconku z tym że, zawsze cieszą się obie strony - dupcony i dupcący. 80% asortymentu (nowego) na allejazda to szit, podróby, chińszczyzna, tandeta, dno a 95% używanych produktów pochodzi ze śmietników. Cechą wspólną używanych i nowych jest także cena - "wsio" za garniec złota ha, ha.

oznacz moderatorów

Client:104371448
#14 Krzewiciel#

@piimaa True! W kwestii reklamacji zaś sportem narodowym jest masowe odrzucanie reklamacji! Bo z drugiej strony co zrobic z uszkodzonym uzywanym szrotem? Naprawic? Trzeba zlecic to zazwyczaj zewnetrznej firmie i zaplacic. *Wiec* wine za uszkodzenie zrzuca sie koncertowo na uzytkownika; np. to słynne "przepięcie z sieci" 😄

oznacz moderatorów

#14 Krzewiciel#

Święta racja @kolekcjoner608! 😄

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@FishBeat Cześć. Zapoznałam się z tą sprawą i w dyskusji domagasz się 70 zł zniżki z tytułu uszkodzonego kartonu klocków. Z tego, co widzę, sprzedający zaproponował Ci kartę podarunkową i monety, których suma stanowi 70 zł. Jeśli to rozwiązanie Cię nie satysfakcjonuje, to poinformuj o tym w dyskusji sprzedającego. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

A mozna zapytac ile te klocki kosztowaly? Z ciekawosci jaki to rabat te 70pln bedzie

oznacz moderatorów

MikroLITY
#13 Ambasador#

Teraz:

LEGO City 60198 Pociąg towarowy -

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

czyli 10% około w miarę rabat ale taniej by wyszło rzeczywiście żeby odesłał i dostał nowe no ale kto bogatemu allegro zabroni kasą szastać, w drugiej strony do czego to doszło żeby pewnie średniej wielkości komplet klocków taką kasę kosztował 😕

oznacz moderatorów

#14 Krzewiciel#

@FishBeat haha 70zł? LOL 😄 o tym jakoś nie wspomniałeś. Allegro powinno ci kazac zwrocic towar i wyslac raz jeszcze.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@FishBeat masz prawo domagać się obniżenia ceny

ale sprzedawca nie musi się na to zgodzić i to jest jego prawo

masz prawo odstąpić od umowy i to zrób

allegro nie popełniło tutaj żadnego wykroczenia

zaproponowało kupon - masz napisane wyżej co zrobić

nie masz za to prawa używać publicznie słów "oszołom"

jeżeli wg uokik i niektórych sądów działających w imieniu dobra konsumenta pudełko nie stanowi przedmiotu sprzedaży to dlaczego masz z tym problem?

swoje uwagi kieruj do w/w instytucji bo wg mnie jest to głupota i tu masz rację

oznacz moderatorów